Vad är en Quarter Horse?

En fjärdedel hästen är en hästras känd för sin snabbhet på korta sträckor. The American Quarter Horse ras utvecklades under tidigt 1600-tal, som arabiska, Turk och Barb raser fördes till Amerika och korsades med hästar från England och Irland. Resultatet blev en kompakt, muskulös häst som var idealiskt för korta racing. Egenskaperna är bland annat begränsade vita tecken i ansiktet och under knäna, tunga muscling, och en mild karaktär. Det finns 13 färger accepteras av American Quarter Horse Association (AQHA) som är vägledande för kvartal häst arv-ängssyra (vanligast), brun, fux, grå, dun, red dun, Buckskin, svart, brun, grullo, red roan, blue roan, och palamino. Medan kvartalet hästen är mest känd för sina korta racing förmåga är det också användas till att: 1) kreatur, 2) många rodeo händelser och 3) Engelska klasser i dressyr och banhoppning.

Den släktled av American Quarter Horse har bevarats av American Quarter Horse Association, som lanserar ett strikta riktlinjer i fråga om registrering. En av många sådana riktlinjer är det faktum att varje Quarterhäst föl måste ha en Quarterhäst far (far) och en Quarterhäst Dam (mor). För att föra ett register över kulturarvet hävdar AQHA största hästdjur register i världen, med över 3,7 miljoner registrerade American Quarter Horses. De håller reda på alla aktieägarregister, prestanda och genererar data, samt Quarterhäst siffror befolkning. The American Quarter Horse Association's Worldwide huvudkontor ligger i Amarillo, Texas, och American Quarter Horse Heritage Center och museet är conventiently ligger precis bredvid. Museet är öppet för allmänheten och ståtar med ett brett urval av forsknings material, utställningar, informativ videor och hands-on bildskärmar.

Några markanta American Quarter Horses är King, som sätter standarden för American Quarter Horses, Go Man Go, som dominerade American Quarter Horse Racing scen genom att tre spår register och ett världsrekord, Dash for Cash, anses vara ett av de största sires av racing American Quarter hästar, och Easy Jet som, som en 2-årig, hade 22 segrar av 26 starter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.