Vad är en Knuckleball?

En Knuckleball är en typ av beck kastat en tillbringare där bollen inte roterar som den rör sig mot hem tallrik. På grund av denna brist på rotation, har bollen en tendens att dyka ned och dart eftersom det närmar sig bittert, särskilt om vinden blåser mot krukan. Knuckleballs är svåra att kasta, fånga och slå.

Catchers använder vanligtvis en överdimensionerad mitt när de fångar Knuckleball krukorna. Trots detta kan bollar doppa fortfarande och dart utom räckhåll för dem och resultera i ett pass boll. Eftersom Knuckleball är föremål för sista sekund rörelser, krukorna ofta inte kan kontrollera sin placering. För smet vana vid att se fastballs och stundtals Curveball eller reglage är Knuckleball ofta en svår pitch att hantera. En torped måste ha tålamod för att slå en Knuckleball, eftersom det rör sig mycket långsammare mot INNEMÅLET än de andra platser. Också, eftersom bollen är benägen att dansa eller fladdra när kastas korrekt sätt, även en bra torped ofta swing and miss på en Knuckleball. att kasta en Knuckleball, krukan kommer grepp sömmar med pekfingret och pekfingret med en klo-liknande grepp och se till att han gräver sina naglar i sömmarna. Tummen loopar under bollen och de återstående fingrar kommer att vila vid sidan av bollen för att ge balans. När bollen är kastad rätt sätt kommer pitcher driva sin klo fingrarna framåt som han piskor armen hemåt. När kulan lämnar handen, kommer pitcher veta direkt om planen kastades korrekt eftersom sömmar på bollen kommer att förbli rotera fritt när den rör sig mot plattan.

Knuckleballers inte understryka inte hastighet. Snarare ligger betoningen på bristen på rotation. Som Knuckleball går mot hem plattan, är det mer sannolikt att röra sig på oväntade sätt, om det har liten eller ingen rotation. Eftersom detta är en svår pitch att kontrollera och behärska, mycket få Major League krukorna använda den. Men om han kan behärska denna pitch, kommer en knuckleballer alltid hitta en plats på ett professionellt deltagarlistan. En av de bästa knuckleballers att resa i de större ligorna var Phil Niekro. En lång tid medlem i Atlanta Braves, lägrade Niekro för 23 år i de stora ligorna, som vann över 300 spel med sin berömda Knuckleball. Niekro blev invald i Baseball Hall of Fame 1997.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.