Vad är en Hole in One?

En hole in one är en golf term som anger en golfare har bollen från tee för att framgångsrikt nå det gröna och rulla i koppen, allt i ett enda drag. Även kallad "HANTERA ett hål," det är tuffast möjliga skott gör mål. Oftare har tre eller flera slag krävs för att framgångsrikt nå green och sänka bollen. är varje hål på en golfbana specificerade för det maximala antal slag det borde ta en skicklig golfspelare för att få bollen från tee-off point in i hålet. Detta kallas par för hålet. Till exempel, en "par tre hål" är beräknat att kräva högst tre slag. Det finns också "par fyra" och "par fem" hål. Bara detta visar hur speciell hole in one verkligen är! tee-off eller utgångspunkt är där golfare tar första sväng genom att köra bollen ner farleden . I slutet av farleden är grön . Detta grovt cirkulär yta är mejade närmare än resten av kursen, vilket gör det visuellt urskiljbara. Gång på den gröna, måste en golfare placera i hålet eller koppen genom att relativt korta streck.

Längden på fairway och svårighetsgrad varierar mellan hålen. Professionella kurser är den längsta, mest utmanande banor. Bunkrar, sjöar, träd, jord pitch och "ben hund" alla göra det svårare faktor, gör ett hål i en praktiskt taget omöjligt i många fall. Men många golfare fortfarande under par.

Om en golfare sänkor bollen på ett slag under par, kallas detta en birdie . Om turen att få två slag under par, kallas det en örn . På ett par fem hål, är det möjligt att få tre slag under par, för att göra hål i bara två slag. Detta kallas Double Eagle . Mindre slag än så, och du har ett hål i en.

Mer allmänt kan man se ett slag över par, eller boggi . Två slag över par är en dubbel-boggi , och tre slag över, en trippel boggi . Även om det är spännande att få ett hål i en, skjuter par en mycket respektabel poäng. Någonting under "par för kursen" är exceptionell, och även några slag över par är en bra poäng för icke-professionella. En "lång kurs" har arton hål, medan vissa personer att spela nio hål, kallad en "kortkurs". Förverkligandet av en kurs som kallas för en "runda golf. " skåra på varje hål räknas ihop för hela rundan, med lägst poäng vinner omgången. Ett hål i en hjälper till att hålla den totala poängen lägre.

Enligt Golf Digest , den längsta hole in one på en rak skott går till Robert Mitera, som år 1965 omfattade 447 yards (408. 7 meter) från tee till koppen. Han kunde faktiskt inte se flaggan från tee off point i den 10: e hålet på Miracle golfbana i Omaha, Nebraska. En svag ökning följt av ett brant fall förhindrar syn på den gröna. Uppgift insåg Mitera bara han hade fått hålet i en när han nådde gröna och fick veta av en grupp framåt spelare. Mitera's Aced hål, först bokföras som 444 meter men mätas på nytt år 1972, fortfarande en Guinness World Record.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.