Vad är en Golden Goal?

golden goal hänvisar till ett mål som görs av ett fotbollslag under övertid. Den övertid minuter i ett bundet fotbollsmatch liknar "sudden death. " Spelet är slut på övertid med de första poäng, och laget som gör den punkten har gjort golden goal. The golden goal namn användes första gången 1992 för att ersätta det mer negativa begreppet "plötslig död. " Dock är detta sätt att bryta en slips som inte längre används av Fédération Internationale de Football Association (FIFA), som är det viktigaste styrande organet för professionella fotbollsmatcher. FIFA använt golden goal metod för ungefär tio år.

Många känner golden goal regel inte var framgångsrik eftersom lagen ofta skulle spela försiktigt och defensivt. Om en gyllene mål var gjorde inte under övertid, då lagen fast en slips med straffsparkar. Detta var föredras av många aktörer, och ofta båda lagen ville se ett bundet spel lösas på detta sätt. De som hade etablerade idén om plötslig död trodde att den omdöpta golden goal skulle producera dramatisk handling i spelet som gick till övertid. Istället tenderar att producera mycket mindre dramatiska åtgärder på grund av den konservativa sätt på vilket lag spelade. Det finns några undantag. Vissa fotbolls-EM hade ett vinnande resultat bestäms av golden goal. År 1996 Tyskland slog Tjeckien med ett golden goal. Liksom år 2000, slog Frankrike Italien med ett golden goal att besluta om fotbolls-EM. Men som en följd av missnöje med golden goal tie-breaking metod silver mål tie-breaking metoden infördes. I detta övertid strategi är lag ges en extra period på 15 minuter, och laget flest vid slutet av denna period skulle vinna matchen. Den här metoden valdes också efter några år.

Nu varken golden goal eller silver målet metod beslutar band. Istället team har två 15-minuters halvor efter en bunden spelet slutar vid 90 minuters märke. Laget med flest poäng i slutet av de två halvorna vinner spelet. Penalty Shots besluta ett spel som förblir bundet efter de två halvorna har spelats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.