Vad är en Fäktning folie?

Ett fäktning folie är en värja-liknande vapen som saknar slipad egg, och används vanligen för tävlingar och klasser stängsel. Folier är ca 110 cm (43 inches) lång och väger ungefär ett kilo (£ 2). Det finns två typer av folier som används idag, den torra folie och elektriska folie. Båda typerna har ett dunka, vakt, grepp, blad, och tumme pad. Knappen är ratten på fästet på folien. Det torra fäktning folie är en konventionell svärd som vanligtvis har en plast eller gummi knopp knutna till slut för att förhindra skador. I internationella tävlingar är bladet måste göras av maråldrat stål, ett stål legering framställt för hårdhet och styrka, och att bryta för att förhindra skador. I lokala tävlingar runt om i världen, med låga koldioxidutsläpp stål används som gör att klingan att böja, men inte bryta. Ett elstängsel folie har ledningar som går hela bladet. Spetsen är en knapp som aktiveras när det betyg en träff på motståndaren. Om en träff med skåra på en region som inte uppfyller kraven för en punkt, ljuset i handtaget lyser vit. För alla träffar som poäng, antingen grönt eller rött ljus. Det finns två grundläggande typer av handtag för det moderna stängsel folien. Den första är den raka grepp. Detta grepp är ett konventionellt svärd grepp, med quillons under pommel. Quillons barer av metall som bildar en hand vakt och hindra handen från att glida ut på bladet på folien. Den andra typen är pistolgrepp, avsedda att vara mer ergonomiskt. För elektriska folier, trådarna löpa från grepp stängsel folie till handleden, där den förenar sig med kroppen sladden.

Moderna bleck är utformade efter små vapen svärd praxis. Långa svärd och folier griparvävmaskin finns också, men de fungerar olika i fråga om balans och vikt. Målområdet för den moderna idrotten av stängsel härrör från en tid då duellerande till döden var vanligt. Gör mål en punkt, skall en dragkraft land framgångsrikt med 500 gram (4,9 newton) av våld mot bålen där vitala organ skulle vara.

I sporten i fäktning, inte poängen inte nödvändigtvis gå till fäktare som betyg första träffen, men de fäktare som betyg första träffen och har prioritet . Prioritet bedöms genom ett system med fester och ripostes. Avleda bladet en attackerande motståndare kommer att prioritera spridarplattan, som kan attackera. Om denna attack sedan deformeras, är prioriteringen tillbaka till den ursprungliga angriparen. Detta utbyte fortsätter tills en träff mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.