Vad är en Dart Board?

En pil ombord är målet för spelet av dart, i samma anda som den runda bullseye mål används i bågskytte. Man tror att krigare under medeltiden skulle turas om att kasta kort spjut på välter fat eller runda mål i form av ett träds tvärsnitt. Detta improviserade spelet senare skulle finslipas för inomhusbruk genom att skapa små pilar och en standardiserad trä darttavla. En traditionell dart board används med skarpa stål spets dart kan konstrueras från mjukt trä, kork eller pressat papper . Den dart board används i modern elektronisk dart spel är ofta gjord av plast perforerad med hål. Soft-tipped pilar används för att skydda pil styrelsen från skador. Materialet används i en dart board sällan påverkar spelstrategi, men vissa pilkastning får inte komma in på en trä pil ombord lika lätt som en kork ett.

Standarden diameter en turnering pil styrelse är 15,5 inches (39. 4cm ). Officiella dart regler kräver mitten av bullseye placeras 5 fot 8 inches (173cm) från marken, och 7 fot 9 1 /2 inches (237cm) från spelaren. Detta är inte avståndet mätt från väggen, men från sidan av pil styrelse. Området kring pil styrelse bör ge ett visst skydd mot vandrande kast. Professional dart arenor installera ofta en trä planka kallas "oche" just över gränslinjen för throwers. Den oche förhindrar fötter och andra kroppsdelar från att passera in foul territorium. En traditionell dart ombord funktioner siffrorna 1-20 placerade i ytterkanten område i följande ordning: (överst ) 20-1-18 till 4-13-6 till 10-15-2-17-3 till 19-7-16 till 8-11-14-9-12 till 5 Ingen är helt säker på varför just denna sekvens valdes, men vissa mathemeticians teoretisera att fördelningen är "platt", vilket betyder att det är slumpmässigt tillräckligt för att förhindra punkt-rika regioner. är numren vidare indelade i kilar leder till mitten av brädet. Två cirklar anger områden där punkt värden fördubblas och tredubblats. Den Bullseye är mål som 50 poäng, medan ringen som omger det är värt 25 poäng. Bulleyes är faktiskt inte lika mycket värd som en pil landning i "triple 20 avsnittet. Bra spelare spendera timmar att fullända kast för att just denna del av pil styrelse.

Det finns bokstavligen hundratals spel och varianter som spelas på en pil ombord, men ett populärt spel kallas "301". Två spelare börjar spelet med samma poäng av 301 poäng. Tanken är att nå exakt 0 poäng före din motståndare. Varje spelare kastar tre pilar och den resulterande poäng dras från den föregående ansträngning. Till exempel, om den första spelaren tjänar 100 poäng under den första omgången, är hans nya poäng 201. Den andra spelaren får poäng 50 poäng, vilket gör hans poäng 251. Varje spelare fortsätter att dra ifrån sina betyg från deras tidigare resultat tills en av dem når 0. Fångsten är att varje värdering som skulle resultera i ett negativt tal kan inte räknas. Spelarens poäng kvar där den var innan rundan. Detta kan ge en motståndare många chanser att komma ikapp i räknandet. Om spelarens poäng är 17, måste han slå antingen en enda punkt 17 skott eller en kombination som leder till exakt 17 poäng. Strategin är lika viktigt som skicklighet när du spelar turnering dart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.