Vad är en Aquathlon?

En aquathlon är en multi-sport evenemang som kombinerar simning och löpning. Denna händelse tycks relativt nytt, med den första organiserade aquathlons äger rum omkring 1990-talet, men det har blivit enormt populär bland idrottsmän på ett brett spektrum av erfarenheter nivåer. Många områden sponsor aquathlons varje år, att hitta en i din region, försöker sökning på "aquathlon" och din region i en sökmotor.

Liksom andra multi-sportevenemang, kan en aquathlon omfattar en rad avstånd, och det är inte ovanligt att se flera avstånd i en och samma ras, catering till idrottare på olika nivåer av erfarenhet. En typisk aquathlon har två scener, en springa och simma, även om vissa har två körs etapper. Det går kan ske på stigar, stränder, eller spår, medan simmare kan tävla i öppet vatten miljöer eller pooler. Du kanske har märkt att en aquathlon är mycket likt ett triathlon, förutom att en aquathlon Wikipedia inte har en cykel komponent. Många lopp arrangörer som aquathlons just av detta skäl, såsom eliminering av cykling från konkurrens skär ned på logistik och utrymmesbehov dramatiskt. Vissa idrottare uppskattar också det, som utbildning för cykling tävlingar kan bli dyrt och ansträngande.

vissa höga idrottare specialiserade på aquathlons, dominerar sporten och genomgår en omfattande utbildning. Andra använder aquathlons som en del av deras övergripande utbildning teknik, medan mindre erfarna idrottare kan använda en aquathlon att börja utforska multi-sport konkurrens. Både löpande och simning är också mycket goda metoder för övning, som kan skräddarsys för en rad fysiska förutsättningar, så som tävlar i en aquathlon kan också vara ett sätt att ha roligt samtidigt som de får plats.

Du kan även höra uttrycket "aquathon" med hänvisning till en aquathlon. Liksom andra multisport evenemang, finns det ingen paus mellan benen i en aquathlon, med idrottare tvingas avsluta på så kort tid som möjligt. Sporten kräver också minimal utrustning, en baddräkt och löparskor som grunderna, med tillägg som glasögon för simning scen och shorts för blygsamhet under valrörelsen är ganska vanligt. I tävlingar med en öppen del simma i havet, kan tävlande uppmanas att bära våtdräkter för säkerheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.