Vad är cykelbanor?

cykelbanor är speciellt utsedda delar av en körbana som är avsedda för användning av cyklar. Många nämner runt cykeln världen använder köer som en del i en övergripande trafikledning strategi och cykelbanor kan också kompletteras med separata cykel leder och stigar också. Ämnet cykelbanor är faktiskt lite kontroversiellt, några cyklister, till exempel, tror att de inte behövs och ibland farliga, medan andra förespråkar för användning av cykelbanor för att skydda cyklister och göra det lättare att dela vägen. En cykel körfält driver vanligen mellan vägsträcka avsedd för bilar och bromsa eller axeln. Vanligen kommer en väg även ett utrymme för människor att dra ut och park, placera cykeln körfält mellan raderna av parkerade bilar och körbanan. Genom att skapa ett anvisat utrymme för cyklister att använda, kan cykeln Lane göra cykling säkrare när både cyklar och bilar är medvetna om varandra.

Städer installera cykelbanor i hopp om routing trafiken smidigt och med målet att minska konflikter mellan cyklister och fotgängare. Tyvärr är dessa mål inte alltid uppfyllda. Till exempel cyklister behöver ibland korsa fordonstrafiken vid sväng, och detta kan förvirra bilister som cyklister måste lämna cykelbanor. I vissa fall finns cykelbanor inte heller utformade så bra, tvingar cyklister i potentiellt farliga och konfliktsituationer, och fordon ibland tvingats till cykelbanor för saker som svarvning, vilket gör de köer som farliga för cyklister.

Ett av de viktigaste argumenten för cykelbanor är att de tenderar att främja cykling, och detta verkar vara fallet. New cyklister upplever cykelbanor som positiva, och de kan vara mer benägna att cykla när de ser att deras städer gör avsättningar för dem. Cykelbanor är också bra i städer med en hög volym av cykel trafik, eftersom de ger städer att upprätta kommunala lagar som är särskilt riktade till cyklister, med cykelbanor som säkerhet verktyg. Novis cyklister gynnas också av cykelbanor, eftersom de hjälper genom att skapa en angiven del av vägnätet för cyklister att använda.

För att vara effektiv, cykelbanor måste vara kombinerat med sunt förnuft. Cyklister skall ansvara för signalera sina avsikter och hålla ett öga på omgivande trafik, till exempel, medan bilisterna måste ge vika för cyklister på cykelbanor. Bilisterna är också ansvariga för tydlig signalering, och båda parter bör vara medvetna om gällande rätt sätt lagar och se till att de stannar säker och trafiken är fortfarande blockerade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.