Vad är cirkelträning?

cirkelträning är en form av fysisk träning som kombinerar styrketräning, eller styrketräning, med uthållighet övningar eller hjärt-utbildning. Cirkelträning kan användas av en enda person efter en övning rutin eller av en grupp människor som roterar mellan utbildning stationer. En krets utbildning rutinmässiga arbeten ute hela kroppen i en enda session.

Circuit utbildning är ett utmärkt sätt att utöva utan att behöva utrustning. Ett exempel på en krets utbildning rotation kan inkludera armhävningar, sit-ups eller annan form av träning av magmusklerna, hoppning domkrafter och squat stötar. I fall som detta, har en person som många repetitioner av en övning som möjligt under en viss tid, innan man går till nästa station. Mellan stationer, det är 20 till 30 andra återhämtning tid, men aldrig mer än så, eftersom hjärtfrekvens skulle gå ner för mycket.

En krets utbildningsplan kan också ske med hjälp av vikt maskiner, elastisk motstånd, eller handhållen vikter. Cirkelträning kan också följa ett visst tema, till exempel kombinera olika Pilates övningar eller med boxning tekniker. Eftersom krets utbildning kan anpassas för att använda någon typ av utrustning som finns tillgänglig, är det ofta programmet för valet för människor som vill utöva utomhus. I ett gym, kan en cirkelträning rutin omfattar 5 minuter på löpbandet, följt av ett abs workout, följt av 5 minuter på en annan cardio maskin som en stepper eller cykel, och så vidare. För att vara effektiva måste alla övningar ske på en hög intensitet.

Circuit träningsprogram ofta tar i genomsnitt 30 minuter att genomföra, och erbjuder samma fördelar som en timme långa regelbunden träning skulle ge. Detta innebär också att kretsen utbildning är ett utmärkt val för människor som inte har råd att spendera 2-3 timmar på gymmet regelbundet.

En nackdel med cirkelträning är att det kan vara så svårt att följa för nybörjare. Människor som är ur form eller inte utövas i en lång tid riskerar att skada sig själva om att trycka sin kropp för hårt på en krets träningsprogram. I dessa fall kan mobilisera hjälp av en personlig tränare göra stor skillnad, särskilt under de första veckorna av utbildningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.