Vad är Westernridning?

Westernridning är en typ av ridning som utvecklats på ranchen sprider av Amerika. Mycket görs om skillnaden mellan engelska och westernridning, men i själva verket två stilar är mycket lika. En ryttare som är begåvade i en disciplin kommer att vara skicklig på det andra, eftersom de grundläggande färdigheter som är desamma. På både engelska och westernridning, ryttare behöver fasta platser, varsamma händer, kommunikationsförmåga och ett bra sinne för balans.

Denna typ av ridning beror mycket på spanska cowboys eller Vaqueros som hade hand nötkreatur, får och andra djur på stora ranchen sprider sig i Amerika. Som ett resultat har många av funktionerna i westernridning anpassade för ranch arbete, Västra hästar är tränade att vara extremt lyhörd, precis som engelska utbildade hästar, men Western hästar också lära sig att använda sitt sunda förnuft för att hålla deras ryttare säker. Westernridning också lägger tyngdpunkten på uthållighet, komfort och samarbete mellan häst och ryttare. En av det viktigaste punkterna i westernridning är det sätt på vilka kommandon som ges. Western hästar är tränade att nacken tyglar, vilket innebär att de svarar mot trycket på nacken från tömmarna, snarare än enbart ett tryck på lite. Neck Reining tillåter förare att hantera en häst med en hand, ägna den andra för att hantera en LASSO för Roping. Western hästar får också lära sig att komma bort från tryck, och att vara mycket lyhörda för ben signaler så att deras ryttare kan släppa tyglarna för ett ögonblick om de behöver.

Westernridning också innefattar användning av specialiserade redskap, känd som tack. Västra sadel är tung och bred, med en hög saddlehorn. Den breda designen gör sadeln bekväm för ryttaren, eftersom det blir liksom som en fåtölj, och för hästen, eftersom det distribuerar vikt brett över ryggen. Designen håller även ryttare från att glida ur sadeln, och det ger stöd för Roping. Många västerländska sadlar är säkrade med ett bröst krage förutom en omkrets, som håller sadeln på plats på hästen.

Endast en uppsättning tyglar används i westernridning, och tyglarna ofta bindas ihop så att en tyglar inte kan kastas av misstag. Riders kan använda i ändarna på tyglarna som HUNDPISKA att ge signaler till hästen, men många västerländska hästar reagera på tyglar och ben ensam. Riders tenderar att bära tunga stövlar som inte kan slinka igenom stigbyglarna, och käkar kan bäras för att skydda benen från penseln.

är Västra hästar lära sig att de ibland måste göra sitt bästa omdöme för att hjälpa sina ryttare, eftersom föraren kan distraheras av en hjord av djur. Många hästar är skickliga i skärning, som arbetar med deras ryttare att skilja ett djur från besättningen, och de vet hur man kasta sin vikt runt för att hjälpa till med Roping, se till att djuren roped och säkras snabbt för säkerheten. Western hästar får också lära sig att stå När föraren hoppar ur sadeln och utöva intelligent avslag: Om en ryttare ber hästen att göra något farligt kommer det att vägra att göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.