Vad är Urban vandring?

Urban vandring är en form av vandring som sker i en urban miljö, snarare än i naturen. Även om en stads-vandring expedition, får folk utforska intressanta platser runt om i staden de vandra i, hitta nya och intressanta platser i regionen, eller stanna för mat på lokala restauranger. Beroende på hur resan är organiserad, kan det ta en timme eller så, eller så kan uppta större delen av en dag. Det finns alla möjliga anledningar att organisera en stads-vandring. Människor som är nya i städer får ibland stads vandring som ett sätt att lära känna den ort där de bor, eftersom dessa resor kan hjälpa människor att lära sig låg på marken och det rutnät av gator. Urban vandring är också ett bra sätt att lära sig att orientera sig i förhållande till lokala landmärken, och när resan ingår en erfaren infödd, kan det vara en introduktion till bra matställen, gömda stadsparker och andra punkter som kan vara av intresse. En del människor väljer att åka på stads vandringsturer eftersom de inte kan nå naturområden på grund av tidsbrist eller transport. Hellre än att inte få utomhus alls, kan dessa personer komma ut och röra på sig i sin egen miljö. Urban vandring också ibland tilltalar människor som har problem med att navigera naturliga vandringsleder, liksom personer i rullstol, personer med barn, eller personer med funktionshinder som gör det svårt att gå hela sträckan, som kanske vill vandra en bit och sedan släppa ut och ta kollektivtrafik hem.

Olika kartor över städer vandringslederna finns på webbplatser som tillgodoser att vistas i särskilda städer, tillsammans med tips på intressanta vägar och platser att besöka. En välplanerad stads vandring, även via en bekant kvarter, ofta kan avslöja saker som tidigare var okända för vandrare, och det kan vara en intressant inblick i det dagliga livet för människor som bor i andra delar av staden. Urban vandring kan också ordnas så att den sammanfaller med en händelse som en konst öppning eller teater prestanda, vilket gör att vandrare att ta in någon kultur i slutet av resan.

Folk kan gå stads vandra ensam eller i grupp, och en rad olika avstånd kan väljas för rutten. Vissa människor tycker vecka vandringar genom staden för att vara ett utmärkt nätverk verktyg, med hjälp av vandringar att ta kontakt med vänner och bekanta som de inte kan se något annat. Urban vandring kan vara särskilt värdefull för nyblivna föräldrar, som ibland har svårt att hitta barn-vänlig destinationer, och för personer med mycket underhåll, hundar, som skulle föredra att ta sina hundar med sig på sociala tillställningar, om möjligt. Eftersom städerna vandring är all inclusive, kan man tillåta människor att umgås när de kanske inte har en chans att göra det annars.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.