Vad är Super Bowl?

ultimata mästerskapet i alla mästerskap spel för National Football League och miljontals fans runt om i USA är den årliga Super Bowl. I det här spelet, mästerskapet lag från American Football Conference och National Football Conference möter varandra för att avgöra vilket lag som är bäst i ligan.

Super Bowl har varit ett fan favorit sedan den började i slutet av 1960-talet och flera decennier senare är det fortfarande det mest sedda idrottsevenemang samt är ofta som den mest sedda totala händelsen i tv-historien. Super Bowl anses av många vara motsvarigheten till en stor helg i USA. Denna ovanliga popularitet har lett till enorma summor spenderas av annonsörer för bara sekunder av sändningstiden under sändningen och har också lett till några mycket kreativa reklamfilmer och halvtid visar. p

romerska siffror används för att ange respektive Super Bowl spel, som spelas i januari eller februari året efter det officiella säsong. Varje spel är märkt med ett nummer i stället beroende på vilket år, eftersom varje fotbollssäsongen börjar i ett år och slutar i nästa. Med romerska siffror hjälper till att undvika förvirring. Till exempel är den 25: e Super Bowl game representerade som Super Bowl XXV . Den traditionen hade länge varit att schemalägga Super Bowl i januari, men terroristattackerna den 11 september, 2001, orsakade det årets spel ändras till februari för första gången. Följande år, i Super Bowl åter var planerad till januari, men sedan 2003 har det spelats i februari. Det verkar inte göra någon större skillnad för fans när det spelas, enligt rekordartade tv betyg och biljettförsäljning. Det lag som vinner Super Bowl erhåller Vince Lombardi Trophy, som är anpassade skapad av Tiffany and Company. En ny trophy är skapad varje år, till skillnad från flera andra idrottsliga utmärkelser och troféer. Det vinnande laget håller det permanent, i stället för att återföras till tilldelas nästa års Super Bowl mästare. Varje spelare och tränare i det vinnande laget tilldelas också extravaganta Super Bowl ringar.

Och med 2006 var rekord för mest Super Bowl vinner en tre-vägs band mellan Pittsburgh Steelers, Dallas Cowboys, och San Francisco Forty-niners. Varje lag har fem segrar på sina lån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.