Vad är Steer Wrestling?

Styr brottning är en rodeo händelse där en cowboy måste brottas en stut till marken. Denna beskrivning är faktiskt bedrägligt enkla, eftersom det lämnar ut avgörande upplysning: både styra och cowboy går på runt 30 miles per timme (nästan 50 kilometer per timme) när detta inträffar. Denna sport innebär styrka, snabbhet och precision, och det är extremt krävande, mästare i sporten rutinmässigt ha gånger under fem sekunder, med världsrekordet och med 2008 låg på 2,4 sekunder. p

Flera aktörer är inblandade i styra brottning. Den första är att styra, en kastrerad tjur som normalt väljs ut på grundval av storlek, stutar ofta väger tre gånger så mycket som cowboys som försöker brotta dem. Den andra aktören är cowboy, som är monterad på en stut brottning häst, styra en häst som utbildats för krav brottning. Slutligen har cowboy en assistent som kallas hazer som håller styra löper i en rak linje, vilket är en mycket viktig roll, eftersom cowboy annars skulle kunna skadas allvarligt. Innan en cowboy startar en stut brottning "kör", den styr är barrikaderad i en nedkast medan cowboy och hästen stå bakom ett enkelt rep hinder. Barriären är ansluten till en snabb övergång fångst som i sin tur ansluten till ett långt rep knutet till styra. När cowboy är klar, han eller hon signalerar att frigöra styra, och styra hoppar ut genom sprickan, få ett försprång. När repet bifogas styra dras åt som styr springer över rodeo ring, quick release avbrott släppa repet barriär och låta cowboy och hästen att jaga. The Cowboy måste komma ikapp styra på hästryggen och sedan hoppa av och brottas att styra mot marken, med hjälp av styr horn som ett maktmedel. Normalt cowboys försöker överföra sin vikt i överkroppen för styra på väg ur sadeln, vilket innebär att styra ner med den dynamik som de har fått från rida. Hela processen, från frisläppande av att styra sin brottas på marken, tar omkring tre till 10 sekunder, vilket gör styra brottning den snabbaste händelsen i rodeo.

Flest Champion styra brottare är män, eftersom deras lagt bulk ger dem en klar fördel i fält. Vikten på en fullvuxen hane cowboy ibland kan vara tillräckligt för att väcka styra ned i kombination med hans muskel, annars kan idrotten kan bli väldigt farligt, eftersom stutar inte, som regel, uppskattar att brottas. Det är där hazer blir kritiska, eftersom han eller hon fortsätter att styra sprang rakt och cowboy utom fara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.