Vad är Stall Casting?

Stall gjutning kan vara en skrämmande och farlig upplevelse för både dig och din häst. Det inträffar när din häst ligger ner eller rullar i sitt stall och fastnar för nära väggen. När detta händer, kan han inte få fötterna under sig för att få tillräckligt inflytande för att stå upp. Stall gjutning är mycket farligt och de flesta hästarna blir skadade om de blir skrämda och börja stryk. Konsumtion till den grad av chock är en annan fråga med en panikslagen häst. Om du upptäcker att din häst har kastat sig själv, är det viktigaste du kan göra lugn. Din häst kommer att behöva förlita sig på dig att hindra honom från att drabbas av panik. Prata med honom lugnt och försäkrar honom om han kommer att bli bra. Om hjälp närheten, säkert en eller två hjälpare. Om din häst är relativt lugnt, gå i sitt stall med din assistent. Om det verkar möjligt, kan du prova att flytta honom något genom att dra runt honom i svansen. Om detta inte är ett alternativ, loop ett longe linje runt varje längst fram-och bakbenen, medan din assistent håller din hästs huvud och försäkrar honom. Stå tillbaka och dra lika på båda longe linjer för att vända på honom, mot dig. Om det finns utrymme, skulle det vara bra för din assistent att dra din hästs huvud över på samma gång. Släpp repet så fort din häst har rullat förbi hans manken, vilket han kommer då att kunna ta sig upp normalt. Det är viktigt att ge honom utrymme, eftersom han förmodligen kommer att gå fort på denna punkt.

Om din häst är för panik för dig att säkert hjälpa honom, är det bäst att lugna honom. Om du har en medhjälpare, har han eller hon hålla din hästs huvud för säkerhet medan du injicerar honom med en låg dos lugnande medel, såsom acepromazin. Detta bör börja arbeta snabbt, och sedan kan du fortsätta med longe linje tekniken för att vända honom så han kan återfå fotfästet. När din häst är upprätt, kolla efter skador och bedöma hans tillstånd av välbefinnande. Om han skyldig sedering, är det bäst att ha en veterinär besök för att bedöma att din häst inte har skadat sig själv. Erbjud din häst vatten men låta honom komma till ro innan de återgår till att äta. Det enklaste förebyggande åtgärd för Stall gjutning är att banken ditt bås. Detta innebär att lägga till en rad (eller bank) sängkläder på vardera vägg i ditt stall. Det bör vara minst 6 inches (15,24 cm) hög och 6 inches (15,24 cm) bred. Då kan din häst från att komma för nära väggarna i sitt stall. Andra alternativ för stall gjutning är säkerheten strips. Dessa tog gummi prognoser skapa en yta som din häst kan använda för att tränga sig från väggen. Tunga och paneler groove kommer också att ge din häst nödvändiga hävstång för honom själv.

Stall gjutning är sällan traumatiska och brukar inte leda till skador. Några hästar kommer att bedöma deras belägenhet och vänta för att få hjälp att komma fram, medan andra kommer att utnyttja sin hov mot en vägg och skjuta sig tillbaka nog att kunna stå. Ett stall gjutning kan presentera en ganska skrämmande bild men med omsorg för det mesta att hjälpa din häst till hans fötter, även om du är ensam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.