Vad är Sport Fäktning?

Sport fäktning är en fäktning sport som har sina rötter i den duellen, men idag är en stiliserad dans mellan två idrottare, snarare än en kamp på liv och död. Turneringar och skolor för idrotten fäktning finns över hela världen, men sporten är mest populära i Europa. Eleverna kan lära sig flera olika stilar bland annat franska, ungerska och italienska, och även lära sig att staket med olika vapen.

Sport fäktning är genomsyrad av tradition och fäktare ta sin sport på allvar. Ära, respekt och artighet är starkt betonas i idrotten fäktning, där motståndare skakar hand och hälsar innan du börjar skjutningen och göra samma sak i slutet. I en turnering äger idrotten fäktning rum inom en klart definierad 46 fot (14 meter) med sex fot (två meter) spelplan. Den fäktare vistelse inom detta område under skjutningen, driva varandra upp och ner för att få övertaget. En fäktare betyg en punkt när han eller hon träffar motståndaren, eller kör motståndaren utanför spelplanen.

Tre vapen som används inom idrotten fäktning: det värja, den saber, och folie. Folien utvecklades ursprungligen som ett utbildnings vapen, och är mycket lättare och enklare att använda. De flesta fäktare börjar lära folie, så att de blir vana vid att hantera en vinge och lära sig regler och traditioner av stängsel. En folie har en liten hand vakt och ett rektangulärt blad. Poäng kan endast poäng med spetsen på en folie på bålen på motståndaren: lemmar är undantagna. Många fäktare stick med folie, och det är den dominerande vapen som används i turneringar. En värja är en punkt vapen, med ett blad som återfinns v-formade i genomskärning. En stor hand vakt används för att skydda fäktare, som betyg med spetsen av vapnet endast om någon del av kroppen. Den saber är en mycket tyngre, något böjda blad med en Y-formade tvärsnitt. Det är det enda blad vapen som används inom idrotten fäktning, och kan användas om någon del av kroppen ovanför midjan. Alla delar av en sabel kan användas för bristningar och många fäktare hugg på sin motståndare, precis som svärd fighters gamla skulle ha gjort.

Övrig sport fäktningsutrustning innehåller en tung duk jacka som täcker armar, bröst extra skydd för kvinnliga fäktare, handskar och ombonad byxor för att skydda benen. Fäktning kläder är utformad för att tillåta fri rörlighet för snabba förflyttningar och fotarbete, så att observatörer kan se vad som händer. I konkurrens, fäktare bär också speciella skor som är avsedda att hjälpa dem att röra sig snabbt och effektivt. Slutligen, fäktare hjälm alltid att skydda ansiktet och ögonen.

Traditionellt kommer ett staket bout paus när en fäktare drabbas att avgöra vem den punkt går till. En ALTERERAD skjutningen där flera slag kan ha fått på båda sidor, de fäktare som drabbas först måste ge den punkten. Observatörer bidra till att upprätthålla ära systemet, och modern teknik har också lett till att användningen av elektrisk jacka, som registrerar en rättslig hit med ett högt ljud.

Watching talangfulla fäktare idrotten kan vara som att se en dans. Sport fäktning innehåller snabb, flytande rörelser, som ofta verkar komma utan varning till åskådare. Individuella fäktare försöka förutse varandras rörelser och kasta varandra bort med oväntade attacker och utfall. Ett staket bout kan börja med en värdig jaga fram och tillbaka på spelplanen, men avslutas med en nervositet av välplanerade och skickligt avrättades slag som är spännande att se.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.