Vad är Sabermetrics?

Sabermetrics är en metod att objektivt analysera baseball prestanda genom statistik. Studien bygger på insamling av uppgifter för att utveckla slutsatser och göra förutsägelser om spelare, lag och föreställningar. Till skillnad från MELLANFODER genomsnittet och andra mer traditionella baseball statistik bygger sabermetrics att mäta kör gjorde, på grund procent och individuellt värde.

Termen sabermetrics myntades av bill james, en välkänd baseball historiker och statistiker. Härstammar från förkortningen sabr, från Society of American Baseball Research, sabermetrics är ett försök till ett system för att avgöra vilka statistik är användbara för vilka ändamål. Under sin historia har infört många statistik i gängse bruk, såsom: WHIP (promenader och träffar per inning pitched) och OPS (på bas plus slugging).

Sabermetrics har berömda härrör en ny metod för bestämning en spelares värde för sitt lag, genom till exempel kör grunden är (BSR), numret på en grupp bör ha mål, Late Inning pressade situationer (LIPS), på fladdermöss efter den sjätte inningen i spelet närmare än tre körningar, och hastighet poäng, ett värde av en spelares hastighet med hjälp av stulna baser, dubblar, tripplar och kör gjorde.

De flesta förespråkare för sabermetrics rabatt nyttan av statistik, t. ex. vadd genomsnitt, eftersom de tror att det är en dålig prediktor för ett lags framgång. En spelare med hög MELLANFODER genomsnitt en sabermetrics förespråkare skulle kunna argumentera för, kan ha några driver mål och ännu färre Runs Batted I (RBI), och skulle inte ha hjälpt sitt lag vinna många matcher. Det är hjälp av statistik som denna som sabermetrics hittade anhängare bland många på den högsta av baseball nivåer. Theo Epstein, General Manager för Boston Red Sox, hyrs bill james att arbeta för laget, blir den första stora marknaden lag att offentligt stöd sabermetric principer. Billy Beane, anställdes som general manager i Oakland Athletics 1997 har använt sabermetrics statistik för att utvärdera talang, hålla en låg marknad team i hård konkurrens med spelare som traditionellt har undervärderade med mainstream statistik.

Från bill james årliga statistiska baseball referat, i stort omlopp sedan 1977, har studien funnit anhängare bland många tränare, författare, historiker och statistiker. Med möjligheten att objektivt ta reda på vem var mer värdefull för sitt lag, Willie McCovey eller Lou Brock, Mickey Mantle eller Jimmie Foxx, sabermetrics har öppnat en ny grind för statistisk analys i omgång baseball.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.