Vad är Rose Bowl?

amerikaner älskar sin fotboll, inklusive college fotboll. The Rose Bowl är en tävling mellan topprankade college lag och är oftast planerad till nyårsdagen, som en del i Tournament of Roses Festival. Denna händelse inkluderar den populära Tournament of Roses Parade, som har blivit inte bara en väl älskad tradition men en allt mer extravagant händelse. Paraden funktioner utarbeta flyter göras med rosenblad, och det finns flera andra aktiviteter under denna högtid, inte minst då Rose Bowl spelet. Ett populärt smeknamn för Rose Bowl är "morfar av dem alla. " Den totala händelsen växte så snabbt att människor så långt bort som östkusten började lära sig om det. Idag paraden liksom Rose Bowl fotbollsmatch är både tv, och miljontals människor från kust till kust ställa in att titta både evenemang varje år.

spelades första Rose Bowl spelet den 1 januari 1902. Det första tävlingen började traditionen nyårsdagen är en stor dag för fotbollen, som fortsätter. Olika detaljer har förändrats under åren, bland annat placeringen av Rose Bowl. De första spelen spelades i turneringen Park, före Rose Bowl Stadium byggdes i närheten i början av 1920-talet. The Rose Bowl började som en tävling mellan ett lag från varje konferens som idag kallas Big Ten och Stilla Tio, eller "Pac-10. "

Det finns några kontroverser om vilka lag kommer att spela i Rose Bowl, sedan starten av Bowl Championship Series (BCS) system. Grupperna är klassade enligt BCS, vilket innebär att vid vissa tillfällen, kommer säsongen mästarna inte lagen att möta i Rose Bowl. Detta har dock inte hållit fans bort eller hålls tittare från att trimma in Faktum är att i januari 2006, vid University of Southern California förlorade till Texas Longhorns i en enorm upprörd, det årets Rose Bowl nämndes som har högst betyg för alla college fotbollsmatch i nästan 20 år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.