Vad är Pole Plintar?

Pole valven är en höjd hopp gjorts friidrottsanläggning med hjälp av en lång, flexibel stång. Stången används för att hoppa över en horisontell ribban utan att knacka ner den. Språnget föregås av en sprint, och landningen sker i baren på en mjuk eller mjukt område. Polen är släppa på höjden av valvet, som hopparen korsar baren. Som höga hopp och breda hoppning, har pole valven funnits sedan spelen i antikens Grekland, och har blivit populär som en olympisk sport sedan tillkomsten av de moderna olympiska spelen 1896. i pole valven är hopp från varje bygel på progressiva höjder. Som en jumper solförmörkelser en viss höjd, är baren upp för nästa hoppare. Den sista höjd skalas är det vinnande höjd. Den Stav går förlorad när en hoppare inte når den höjd som deras konkurrenter. De stavhoppare får tre försök på varje hopp, genom vilken tidpunkt de måste klara baren eller så diskvalificeras. Polen valven Världen rekordhöjden bildades genom Sergej Bubka i Ukraina 1994, när han nått en höjd av 6. 14 m (20,1 fot).

Pole valven är började med en sprint ner en gummibana, såsom längdhopp. Den vaulter kommer i allmänhet att hålla stången i upprätt läge i ena änden, sänka den när han närmar sig baren, med båda händerna på stången. Den andra änden av stången sedan sänks ned i mattan som i ribban uppnåtts. Den flexibla natur stången stöder vikt stavhopp som sin drivkraft svingar stången uppåt mot baren. Bygeln släpper sedan från polen i zenit på sin höjd, oftast bara vid eller under stången. kan Stången kan manövreras över, ungefär som ett längdhopp. Polen valven idrottaren snedvrider ofta sin kropp genom en rad vändningar, rotationer, eller kullerbyttor. Vanligtvis med bak eller fram välvd uppåt för att hålla masscentrum så lågt som möjligt, stavhopp försök att rensa bar. Polen släpps innan baren nås och kastas eller föll ner på spåret. Idrottaren droppar sedan i mattan nedanför, på sin rygg och axlar.

Bruket polen valven började som en naturlig reaktion på miljön och ett verktyg för överlevnad . Polacker klippt ur träd eller natur, ofta bambupålar, användes till hinder såsom kärr eller små klyftor. Detta utvecklades till den konkurrensutsatta pol valven av flexibla, stålrör och berg av sågspån som började i början 20th century. Från denna utveckling uppstod användning av stora, Skummatta för landningsområdet och aluminium och glasfiber stolpar för valvet. De flesta moderna stolpar är tippade med gummi och böjbar men kraftig nog för att bära vikten av nästan varje stolpe valven performer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.