Vad är Point Shaving?

Point rakning är en form av uppgjorda matcher som är vanlig i många typer av tävlingsidrott. I huvudsak är syftet med punkt rakning för att ordna för spelare på ett lag för att avsiktligt inte täcka de etablerade Point Spread som beräknas för ett kommande spel. Detta sker antingen genom att inte få poäng genom att underlåta att genomföra en spela ordentligt, eller genom poängsättning så många punkter att punkten spridningen överskrids. I båda fallen, anstiftare till punkt rakningen systemet förmåner i regel av sådana spel på sportevenemang. För att locka spelare att delta i en punkt rakning system, kan en spelare erbjuder ett brett utbud av incitament. Vanligen innebär incitamentet löftet om en stor summa pengar som betalas ut till varje spelare som begår till systemet. Betalningsvillkoren innebär ofta betalar en procentsats av den överenskomna summan före spelet, medan återstoden betalas i sin helhet efter matchen är framgångsrikt fast eller kastas till fördel för spelaren.

Pengar är inte alltid den enda incitament som spelare. I vissa fall erbjuda anställning, egendom, eller hjälp av någon typ familjemedlemmar av spelarna kan förlängas. Det är inte heller ovanligt att punkt rakning förekommer eftersom en spelare har avslöjat hemligheter om en eller flera spelare som de inte vill ut till allmänheten. Den typ av incitament som alltid gynnar spelaren på något sätt.

Många sporter har infört nolltolerans när det gäller punkt rakning. Om en spelare har identifierats som en deltagare i en punkt rakning system han eller hon är föremål för ett brett spektrum av disciplinära åtgärder. Dessa omfattar en period av skyddstillsyn eller uppsägning från teamet. College Sports aktörer som ägnar sig åt punkt rakning eller ofta bort från teamet och förlorar sport stipendier. Utvisning från den skola är också en möjlighet. Spelare med professionell personal förlorar ofta sina kontrakt och kan blackballed från aktiva spela med något annat lag.

Spelare fångas deltar i en punkt rakning systemet kan räkna med rättsliga följder också. Tillsammans med civilmål arkiveras av idrottstävlingar och klubbar lag, får åtal också vara en möjlighet. Medan de lockelser som erbjuds av spelare för spelare i organiserade sporter ofta är mycket attraktiva, de oftast inte är tillräckligt för att täcka förluster om spelarens verksamhet kommer fram.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.