Vad är Plyo Boxes?

Plyo lådor används i atletisk träning, och därför gjorde att klara en kraftig motion rutin. Plyo lådor kan köpas separat eller i satser som innehåller flera olika storlekar och är tillverkade av antingen trä eller stål. Vissa plyo lådor kan justeras för olika höjder och säljs styckvis. Trä plyo lådor görs i en genuin förpackningsdesign, med en öppen botten så att de kan insmugna för lagring. Stål plyo lådor är byggda i mer av en tabell design med cross-bitar för extra styrka, och stack tillsammans för enkel, kompakt förvaring.

Plyo lådor används i hård träning rutiner, och skall vara utformad i enlighet med detta. Ytan på plyo lådor, antingen trä eller stål, har en halkfri beläggning eller beläggning för att säkerställa att idrottare inte halkar på en trappavsats och skadar sig. Stål plyo boxar också har gummerad mössor för sina fötter, så att rutorna själva inte halka på Slick golv inomhus. Plyo lådor är byggda för att vara mycket stark, eftersom de måste tåla vikten och nedåtriktad kraft av en hoppande idrottsman.

Plyometric åtgärder finns också tillgängliga från många återförsäljare av plyo lådor. Plyometric steg, liksom plyo lådor, kan säljas separat eller i set. Plyometric steg kan vara justerbara eller staplas så att användaren kan uppnå olika höjder.

Kortare lådor plyo eller plyometric steg kan användas för att stärka benmusklerna med steg övningar. I dessa övningar lägger idrottsman ena foten på lådan och använder bara de muskler som ben för att dra hela kroppen upp på rutan. Likaså push-off övningar koncentrera sig på att använda musklerna i benet som fortfarande är på marken, genom att trycka på marken för att komma upp på steget. Större plyo lådor används för djup hopp, där idrottare faller till marken från en plyo lådor, och sedan fjädrar från en hopkrupen ställning till nästa ruta. Övningarna kan göras mer utmanande genom avstånd lådorna längre bort från varandra, eller genom att göra hoppar på ett ben.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.