Vad är NNN Bindningar?

New Nordic Norm bindningar, även kallad NNN bindningar, är en typ av skidor bindande. Ski bindningar används för att ansluta skidåkare med sina skidor, och är utformade med en låsmekanism för att förhindra separation. Ski bindings har varit i bruk sedan skidåkning utvecklades och har utvecklats långt från remsor av djur dölja och bark. Det finns en mängd olika skidor bindningar på marknaden, beroende på vilken typ av skidor är inblandade och deras avsedda användning. NNN bindningar är lätta att använda och standardiserat i stora delar av skidan marknaden. För längdskidåkning, NNN bindningar är ett utmärkt val.

NNN bindningar använda en kort metall stav i tån i bagageutrymmet som ansluts med en motsvarande clip-bindande på skidan. Förutom tån bindande, NNN bindningar även omfatta en rad matchande åsar på stövlarna och skidor större grepp och kontroll. Flera skidåkning discipliner utnyttja NNN bindningar eftersom de är lätta att använda och ger stor flexibilitet för skidåkarna. NNN bindningar med en säkerhetsmarginal release så att om en skidåkare faller, han eller hon kommer inte trasslat med skidorna.

NNN bindningar tillåta fri rörlighet för hälen, vilket är en avgörande del av längdskidor och telemark. Åkaren kan lyfta hans eller hennes häl helt ur bindande men ändå vara ordentligt ansluten vid tån. När solid lateral dragkraft behövs kan åkaren lägga sina klacken platt på skidor och ta kontakt med den räfflade egenskaper bindande.

Flera tillverkare göra NNN bindningar. En av de mest populära är av Rottefella, ett norskt skidutrustningen företag. Rottefella bindningar används av ett antal skidor yrkesverksamma på grund av deras stabil konstruktion, hållbarhet och användarvänlighet. Företaget gör även traditionella tre bindningar stift åka till Telemark.

Ett annat företag, Salomon, gör en bindande system som liknar NNN bindningar. Salomon Nordic System (SNS) bindningar är också konstruerat med en bindande stav och åsar. Dock är utformningen av SNS bindande systemet lite annorlunda. Därför, kängor och bindningar skidor utformad för SNS användning är inte kompatibla med NNN bindningar.

Eftersom vissa tillverkare göra något annorlunda versioner av NNN bindningar, bör skidåkare alltid kontrollera om bindande kompatibilitet vid inköp av ny utrustning. Vissa tillverkare är över kompatibla med varandra. Andra göra något annorlunda konstruktioner som kommer att fungera tillsammans. Om du är osäker på bindande kompatibilitet, konsultera personalen på en skidbutik eller tillverkaren direkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.