Vad är Mad Libs?

Mad Libs ™ är den ultimata bilen-resa spel, en febrig jakt på den roligaste ord och mest oavsiktlig ordlekar. Förutom att vara ett användbart verktyg för undervisning i de delar av tal, spela Mad Libs ™ kan vara kul för alla åldrar. Genom att skapa korta berättelser med viktiga bort ord låter Mad Libs ™ kan du skapa din egen galna version, vilket ofta leder till munterhet löper amok.

År 1953 kom TV författaren Leonard Stern och hans vän Roger Price bekant upp med begreppet Mad Libs ™ medan jakt efter beskrivande adjektiv för en Honeymooners skript. Plötsligt besatt av sin nya idé, pris och Stern tappade arbete på boken de skriver tillsammans och arbetade steget fullt ut på sin nya roliga historier. När den publicerades 1958, fick spelet snabbt uppmärksamhet från massmedia genom Sterns kontakter, och började sälja ut överallt. En traditionell Mad Lib ™ använder en kort fråga berättelse, såsom ett brev hem från lägret, fakta om dinosaurier, eller månen. Från historien, är viktiga ord bort i flera kategorier, bland annat substantiv, verb, adjektiv, siffror och människors namn. En spelare kan se historien, och ansvarar för få ord från andra spelare som passar de saknade kategorier. Ingen annan än den person med Mad Libs ™ Pad bör få veta motivet eller andra detaljer i berättelsen. När alla tomma utrymmen är fyllda, är avslutad berättelse uppläst, och i allmänhet skrattande börjar. Eftersom den ursprungliga boken av Mad Libs ™ publicerades 1958, har många olika versioner har släppts av Stern och pris. Några av dessa har specifika teman för hela boken, som yttre rymden, monster, eller skola. Nyligen har böcker släppts med film-eller tv-teman, inklusive sådana för Family Guy , Kung Fu Panda och Indiana Jones . Varje sida i dessa böcker kommer att avse en annan del av temat, och kan resultera i många timmars underhållning.

Mad Libs ™ kan enkelt spelas på egen hand, utan att avslöja alltför mycket information om ämnet. På baksidan av varje sida är en sekvensiell lista över de ord som krävs för följande sida, som solo-spelaren kan fylla i och sedan lägga till nästa omgång. Enskild spelare ska varnas för att spela med viss försiktighet dock, som Tjutande av skratt över en hel rad kan resultera i många udda ser i din riktning. Om detta inträffar, att erbjuda låta någon i närheten delta i spelet: två personer skrattar hysteriskt är mycket mer socialt acceptabelt än en.

Mad Libs ™ är underbara för långa bilresor och fest och verkligen kan njuta av alla som har ett grepp om ordförråd. Jakten på verb, adjektiv och substantiv kan vara till nytta för barn, eftersom det kommer att förbättra deras begreppen ord kategorier. Ändå pedagogiskt värde åt sidan, är spelet mycket roligare, och förblir en ständigt populär nyhet gåva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.