Vad är Macarena?

"Macarena" sång och dans var kortfattat en otroligt populär företeelse som många föredrar att glömma allt som deltar i. Skapad av Sevilla infödda Los Del Rio, Macarena trenden spred sig som en löpeld under mitten av 1990-talet, varefter den hastigt faller omodern och försvinnande. Den sång och dans är ett ofta refererade stycke pop-kultur, som nämns i tv-program, filmer, böcker, och även av en amerikansk presidentkandidat. I början av 1990 släppte spanska bandet Los Del Rio de första av många versioner av sången, som grundade sin rytm på snabb-streaming, rimmade rader av sina texter. Titeln kommer från ett område i Spanien, och även är ett populärt namn på flickor i Andalusien området. Första versionerna av låten blev populär i hela Spanien och Latinamerika, även används som en del av en kampanj guvernörsvalet i Puerto Rico.

1996 en version med mestadels engelska texter släpptes som en remix av bandet The Bayside Boys, orsakar catchy låten och dess tillhörande video till ras upp musiken listorna i flera länder. I slutet av året "Macarena" hade nått nummer ett ställe på listorna i minst nio länder, däribland Australien, Belgien och USA.

Beroende på version, texterna förändras något. Inledningsvis berättade sången historien om en kvinna vid namn Macarena som reagerar på hennes pojkvän gå med i armén genom att gå ut på stan. Senare versioner gör kvinnan betydligt mer promiskuösa, och den amerikanska förändringar remix texten att komma från Macarena synvinkel. Trots de olika versionerna, rytmer och melodi är anmärkningsvärt catchy, och snabbt ledde till en av de största dans fluga i historisk tid.

De dansar till låten finns en mångfald av hand och höft tänkt att utföras i unisont, något i stil med ett line dance. Varje cykel i dansen avslutas med en nittio graders rotation av kroppen, och dansen upprepas därefter. 1996, tror många världsrekord i grupp dans bildades, när en skara 50. 000 personer dansade Macarena på Yankee Stadium i New York. Dansen blev en stapelvara på bröllop, hög-danser skolan och sportevenemang. Om du vill utföra dansen finns åtta grundläggande steg för att lära sig. Dansen utförs i tid med kören del av låten, och är som följer:

1. Sätt höger hand rakt ut, handflatan nedåt. Upprepa med vänster hand.
2. Turn palm ända fram, upprepa på vänster sida.
3. Placera höger hand på vänster axel eller arm, upprepa med vänster hand på höger.
4. Sätt höger hand bakom höger öra, följ med vänster hand bakom vänster öra.
5. Flytta höger till vänster höft, sedan vänster till höger höft.
6. Flytta höger till höger höft, upprepa på vänster sida.
7. Göra tre hip rullar, bör i takt med raden "Hey, Macarena!"
8. Antingen hoppa eller svänga 90 grader åt vänster och upprepa hela sekvensen.

I populärkulturen den Macarena har gett upphov till massor av referenser inom de flesta medieformer. År 1996, på höjden av Dance Craze utförde amerikanska vicepresidenten Al Gore i "Al Gore version" under det demokratiska partiets nationella konvent, som bestod av honom stå helt stilla medan den musik som spelas, då frågar publiken om de " skulle vilja se den igen. Trots låtens spanskt ursprung, är den Dance Craze ofta erkänns som en utpräglat amerikansk bit av kulturen. Fotografier finns amerikanska väpnade styrkorna undervisning dansen till irakiska soldater. Trots att låten är en one-hit wonder Los Del Rio, skapade ett outplånligt inverkan på världens kultur som verkar ofrånkomligt, för att roa och ibland förtvivlan för många.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.