Vad är Lawn Darts?

Välkommen till en värld av illegala utomhusspel, med en hästsko-inspirerat gungade spelet kallas gräsmatta pilkastning eller gräsmatta jarts för dem som oförklarligt ersätta sina D's med J's . Från och med 1988 har försäljning eller användning av apparater gräsmatta dart varit olagligt i USA, men ett antal personer fortfarande äga och spela gräsmatta dart i avskildhet egna bakgårdar. Lawn dart kan också köpas via webbplatser auktion, försäljning gård och loppmarknader. I huvudsak gräsmatta pilkastning viktas broddar, med plast blad monterade utmed sidorna för styrning och stabilitet. En gräsmatta pil som normalt innehåller 4-6 dart, uppdelad i två färger. Det finns också två små plast fälgar som fungerar som mål. Dessa fälgar är placerad platt på gräsmattan i ett ömsesidigt godtagbart avstånd. Varje spelare eller lag använder en separat uppsättning gräsmatta dart så att båda sidor kan ta alternativa vänder under en runda. Målet med gräsmatta dart liknar omgång hästskor, med tjurar ögon gjorde tre poäng och närmast icke-Bullseye dart poäng en poäng. Varje spelare kastar en gräsmatta pil i luften, att försöka uppnå en båge som kommer att sluta i det motsatta ringen. Eftersom gräsmattan dart viktas att vara front-heavy, tenderar de att sticka ner i marken vid landningen. När alla av gräsmattan dart har kastats från båda sidor, det bedömningssystem för rundan kan börja. En gräsmatta pil som landar i mitten av cirkeln kan räknas som en punkt tre kast. Om varken lag betyg en bullseye, då närmast pil i mitten tjänar en poäng för laget eller enskilda Thrower. Rounds fortsätta tills en sida har nått ett visst antal poäng, vanligtvis 21 för en standard spel.

Lawn Darts kan vara mycket farligt, särskilt kring små barn och husdjur som inte kan erkänna ett inkommande dart i tid. Det dart själva är inte särskilt spetsiga eller vassa, men de kan plocka upp en betydande hastighet medan i luften och orsakar allvarliga skador på saker eller personer de landa på. På grund av vissa rapporterade oavsiktligt döda och många skadade där ovarsam användning av gräsmatta dart, beslöt den amerikanska regeringen att förbjuda fortsatt försäljning av gräsmatta gryningen sätter strax före julen 1988.

Det finns säkrare alternativ till gräsmatta pilar tillgängliga idag, varav de flesta använder mjuka påsar fyllda med bönor, plast pellets eller torkad majs kärnor. Målet med spelet är fortfarande detsamma, men chanserna att faktiskt såra en annan spelare eller åskådare med spetsade gräsmatta jart har minskat avsevärt under senare år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.