Vad är Lawn Bowling?

Lawn bowling är ett populärt spel i hela världen och passar deltagare i alla åldrar. Syftet med gräsmatta bowling är att rulla en boll, eller skål, närmast målet boll, en liten vit boll kallas en domkraft. Bollen design, lätt tillplattad på ena sidan, skapar utmaning i spelet. Formen på bollen orsakar det att resa en krokig väg, eller partiskhet.

Lawn bowling kräver lite utrustning: en uppsättning matchande bollar, ett par platta, mjuka skor, en domkraft och en matta. Två lag tävlar, alla med 1-4 spelare. Vanligtvis sker gräsmatta bowling rum utomhus på en grön-ett gräs eller syntetiska yta-mät 120 '(11. 15m) square. En grön innehåller flera caféer, och varje banan har markerat gränser. En gummimatta placeras i ena änden av gräsmattan bowling banan och utgången är placerad i mitten. Spelarna kastar alla sina bollar mot uttaget. Spelaren måste ha en fot på mattan när släppa bollen.

Efter varje spelare slår alla sina bollar, har pjäsen nått en "slut"-liknar en inning eller en period i andra sporter-och poängen beräknas. Gräsmattan bowling lag vars boll är närmast uttaget får en punkt. Varje boll som tillhör samma team som ligger närmare jack än någon av konkurrentens bollar får också en punkt. Om bollen träffar domkraften under uppspelning, finns det inget straff. En out-of-bounds jack resulterar i en "återvändsgränd" dock, och återuppspelas. Innan starten på en gräsmatta bowling spel, lagen avgöra dess varaktighet, dvs antalet mål för det visst spel. I turneringar, de flesta spel består av 21 slutar. Under omgång gräsmatta bowling, placering av uttaget varierar i avstånd. Varje lag blir att kontrollera läget för matta och domkraft baserat på vem som vann föregående slut.

Spelare kan rulla bollen antingen med en forehand eller backhand rörelse, och många lär sig att bedöma kurvan. En uppsättning bollar, eller skålar, har en tydlig märkning så att känna igen. Uppsättningar kan variera i storlek, vikt och krökning. Regler, boll vikt och klä kan variera beroende på vilket land av lek.

Lawn bowling har en gammal historia som sannolikt sitt ursprung i romerska soldaterna kastade sten på ett mål rock. Lawn Bowling liknar den italienska spelet, Bocce. I USA styr FN Lawn Bowls Association spelet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.