Vad är Glass Fusing?

Glas Fusing är ett glas fabrikation teknik som omfattar uppvärmning glas i en ugn tills den når en mjuk punkt, som tillåter användaren att manipulera glaset i en mängd olika sätt. Denna metod för att arbeta med glas kallas ibland kiln-bildande eller varmt glas med hänvisning till det faktum att glaset arbetade i en ugn, och att drifttemperatur är mycket lägre än de som används i glasblåsning. Ett stort antal olika objekt kan produceras genom glas fusing, allt från halsband till skålar, och båten är mycket lättare att lära än glasblåsning. Den "varma" varmt glas är mellan 1. 100 och 1. 700 grader Fahrenheit (600 och 925 grader Celsius). Vid denna temperatur mjuknar glas nog att när bitar av glas värms och pressas samman, kommer de smälter samman till en enda sömlös del. Detta är den grundläggande principen bakom glas fusing. Vissa använder termen "glas fusing" särskilt hänvisa till fusing glas, förbehålla andra villkor för bockning och formning varmt glas, medan andra använder termen i allmänhet att tala om någon form av ugnen bildar teknik.

Människor kan använda glas fixeras värme glas och smälter den med andra delar av glas för att skapa skiktad bitar och mönster, och de kan också utforska slumping, där varmt glas får nedgången till en form för att skapa gjuten bit. På den övre delen av temperaturskalan, är glaset mjuk nog att vara direkt hällas i formar för gjutning av glas, en glassworking metod som kan användas för att skapa ett stort antal glasföremål.

För glas fusing ett antal leverantörer behövs, inklusive en ugn och verktyg att arbeta med glas. Det är också viktigt att ha säkerhetsutrustning som tunga handskar och brandhämmande förkläden så att människor kan arbeta säkert runt glaset ugnen. Glas Fusing bygger också på användning av kompatibla glas, om fel typer av glas blandas, kan pjäsen spricka eller explodera som en följd av olika kylning mönster och densitet.

Förbrukningsmaterial för glas fusing kan erhållas genom konst och hantverk kataloger och företag som specialiserat sig på glas fusing. Människor som är intresserade av att utforska fusing kan ta klasser och workshops för att lära sig grunderna och få tillgång till en ugn. Konst och hantverk centers och högskolor ger ibland sådana glas, och ibland vid behov kan göras för personer som inte är inskrivna i klasserna för att få tillgång till ugnen. Artister kooperativ kan också behålla ugnar för sina medlemmar att använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.