Vad är Furry?

Furry är en subkultur av det mänskliga samhället som fokuserar på att njuta av människoliknande djur, djur som har mänskliga egenskaper såsom möjlighet att tala eller gå på två ben. Beroende på graden av inblandning i Furry gemenskap kan medlemmarna uppskattar bara visuell och skriftlig media med människoliknande djur i den, eller de kan lägga till kroppen av material som innehåller sådana djur genom att skriva, rita, eller skapa andra konstverk. Någon som identifierar sig med Furry kallas furry fan , eller helt enkelt lurviga .

rötter Furry är ganska gamla, men de flesta hänvisar till modern rörelse som började på 1980-talet när de talar om Furries. Idén om djur med egenskaper som är en gammal en, med många religioner och mytologiska traditioner, inklusive berättelser om djur som betedde sig som eller interagerade med människor. Barnens teckningar har ofta ingår Furries i olika former, såsom barnlitteratur. I början av 1980, en vuxen gemenskap som uppskattas sådan konst började uppstå, och den kom att kallas Furry. Medlemmar i gemenskapen kan identifiera sig med djur, helt enkelt uppskattar konst featuring djur, eller njuta av fantasygenren. Ett rikt och levande gemenskap av vuxna som var intresserade av tecknade filmer och roliga djur ledde till ett brett sortiment av vuxna orienterad konst, alltifrån berättelser featuring djur inriktade på en mer mogen publik till explicit fiktion och konst.

Some Furries delta i årliga konventioner som är utformade för att fira Furry. Deltagarna kan köpa eller byta serietidningar, filmer, berättelser, böcker och konstverk med andra medlemmar av samhället, samt delta i interaktiva aktiviteter. Vissa Furries klä dig för tillfället i fursuits, vilket kan likna mytiska eller verkliga djur. Furry har också en livlig community, med Furries deltar i webbplatser och anslagstavlor ägnas åt sina intressen.

Som ofta är fallet med en subkultur, många människor associerar extremister med alla Furries. Vissa personer inom Furry samfundet göra sexualize Furries, eller delta i avvikande sexuella handlingar som inte är direkt relaterade till lurviga samhället. Eftersom många tycker att dessa medlemmar av subkultur särskilt intressanta eller oteworthy, många Furries finna sig klumpas ihop med dessa individer. Detta har lett till somne kontroverser inom rörelsen, som Furries som inte är intresserade av explicit material och avvikande sexualitet ibland förbittrade över att bli förknippade med denna lilla andel av sin sociala grupp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.