Vad är Contra Dancing?

Contra dans är en allmän term för ett antal olika stilar av traditionell dans. Den förenande tema bland stilar contra dans är att de bildar partnerskap par mitt emot varandra i långa rader, som saknar fast längd. Contra dans är särskilt populärt i USA, där det också kallas traditionell New England dans.

historia contra dans går tillbaka flera århundraden av traditionellt land danser, speciellt engelska land danser. I det sena 17th century franska började anta många engelska land danser, blanda dem med delar av det franska formell danser. De döpte danserna FRANSÄS eller kontraindikationer dance . Senare, eftersom engelska land dans gjorde sin väg genom världen, hänvisades det till en angliserades version av franska namn: contra dans. I USA, contra dansande var särskilt populär i hela 18th century och tidiga-19-talet, då den ersattes så småningom i de flesta regioner med kvadraten danserna. Så småningom själva torget danser ersattes av par "danser som vals, och kontraindikationer dans sjönk ännu mer i det fördolda. Även squaredans hade en landsomfattande väckelse på 1930-talet, förblev contra dansa ut ur rampljuset, utom i ett fåtal isolerade områden. Den största enklaven av traditionella kontra dans har i New England, särskilt långt norr, såsom delar av norra Vermont och Maine. Där gick contra dansar aldrig ur modet, och samhällen hålls den praxis och de steg levande. När ett intresse contra dans var återupplivade på 1950-talet, dessa små enklaver fungerat som ett förråd av steg och traditioner för nya dansare att utgå ifrån. Ted Sanella var kanske den mest kända av dem som förde contra dansa igen, utvidga och modernisera traditionella kontra dans under 1950 och 1960.

I dagens moderna, har contra dansa sett en omfattande uppsving, och danser finns i många samhällen på landsbygden och de flesta stora städer. Kontraindikationer dans är en fantastisk händelse för nybörjare och familjer, eftersom det tenderar att vara öppet för människor på alla nivåer, och är en vänlig, öppen miljö. Barn och nya dansare uppmuntras att delta i, och de flesta danser kommer att ha en kort tid före påbörjandet av dans korrekt som fungerar som en liten klass i dans och olika tekniker. är Musik i contra dans spelade live, och vanligen består av traditionell engelsk, irländsk och skotsk musik, som spelas på traditionella instrument. En samtalsgrupp leder dansarna genom varje dans, först genom att förklara stegen i början av dansen, i en period känd som en promenad genom. Efter genomgång börjar dansen själv, då den som ringer kommer att ropa ut stegen i dansen ett par gånger och låter dansarna upprepa steg, innan man tillåter dem att dansa det på egen hand utan hjälp. Normalt i slutet av dansen, den senaste körningen genom den steg kommer också att kallas.

Den kultur contra dans är informellt, men ofta innehåller de traditionella inslag . Kvinnor kan bära virvlande bonde kjolar, kan män bär casual kläder och uppträdande av dansare kommer ofta i riktning mot traditionella attityder av artighet, med dansare formellt tacka varandra i slutet av varje dans, till exempel. På grund av den gruppdynamik av contra dans, är det en mycket social aktivitet, och många anser contra dans som ett sätt att träffa nya kompisar och träffa nya människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.