Vad är Charleston?

Charleston är en amerikansk dans som blev populär efter 1923 musikaliska Runnin 'Wild på Broadway. Dansen går tillbaka till det tidiga 1900-talet och startades av amerikansk samhällen nära Charleston, South Carolina. Charleston är välkänd världen över och är ofta förknippat med 1920 flappers.

Flappers var unga vita män i slutet av artonhundratalet som trotsade vad som ansågs konventionella för kvinnor på den tiden genom att dricka och röka offentligt och genom att uppträda på ett djärvt och sexuellt självsäkert sätt. Deras stil var kort, knyckte hårklippning, korta, ofta fransade, klänningar, tung makeup och långa Pärlband. Flappers gick till svartklubbar, som också trotsade konventionen för kvinnor från den tiden. Svartklubbar var tillbaka gränd barer som rann under den amerikanska förbud. Runnin 'Wild refräng som utförde Charleston var alla manliga. Flappers skulle dansa Charleston själva eller i grupper åtminstone delvis att göra uppror mot Förbud supportrar. Även om Charleston inte fångade den i det vita samhället fram till 1923 är Runnin 'Wild Broadway hit, med sånger av James P. Johnson, utfördes dansen på scenen i Harlem före 1913. The Charleston var inspirerad av danser från Nigeria, Trinidad och Ghana. I Charleston, fötter röra sig mycket snabbt medan armarna svängande. Hack i häl spark utåt och knän böjas i tid till musiken. Dansaren börjar med fötterna ihop, sedan fötterna flytta fram och bak steg som har lite av en energisk hop till rörelserna. 1920 Charleston dans tillåtet för individuell kreativitet och även i grupp varje dansare skulle lägga sin egen tolkning av musiken till sin dans.

Charleston dans av 1920-talet utvecklats till en swing dansrytm på 1930-talet. Många olika versioner av den ursprungliga Charleston skapades under 1930-talet och 1940-talet. Charleston är en del av många Lindy Hop grupper idag och kan utföras i en cirkel eller annan konfiguration. En samtalsgrupp kan ropa olika drag som visar på vissa slag av musik för alla dansarna i gruppen att göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.