Vad är Bodybuilding?

Bodybuilding är handlingen att sätta på muskel genom att utarbeta och forma en diet att lägga på mer muskelmassa. Ofta bodybuilding kallas hardgaining, vilket tyder på en behandling anpassad för en person utan anlag för förvärvande muskelmassa. Bodybuilding kan göras för rekreation, för personlig förkovran eller som en tävlingsidrott. sporten i bodybuilding bedöms baserat på utseende och demonstrationer av deltagarna. Det finns för närvarande en kampanj för att få bodybuilding antogs som en olympisk sport, men den här kampanjen är mötte starkt motstånd från vissa sektorer. Det sägs ofta att bodybuilding är inte en verklig sport, eftersom tävlingen i sig är inte atletisk. När konkurrenskraftig bodybuilders tävla, de uppvisar ett antal poser för att accentuera vissa muskelgrupper. Detta utgör en stor del av tävlingsuppehåll och många kroppsbyggare använt upp till hälften av utbildningstiden finslipa sina poserar rutiner.

Bodybuilding som idrott inte är atletisk och bör inte förväxlas med lyft-sport eller starke tävlingar. Fokus på bodybuilding är en specifik estetisk och balans av muskelmassa, inte kraftprov i vighet. Det finns ett antal metoder som används för att förvärva eller skulptera muskel massa, både i den konkurrensutsatta och personliga planet. En Ofta skiljer man mellan dem som har möjlighet att kontinuerligt få massa och styrka genom en regelbunden rutin, och de som snabbt platå. De senare har ofta kallas hardgainers, eftersom det är svårare för dem att få styrka än för många andra som utövar bodybuilding på allvar. Den vanligaste tekniken är att skaffa så mycket massa som möjligt under en längre tid, arbetar med att kunna lyfta mer och mer vikt varje vecka. När ett tröskelvärde har uppnåtts, eller när det gäller konkurrens kroppsbyggare, en gång en stor konkurrens närmar sig, ligger fokus flyttats till att skulptera den befintliga muskelmassa. En del experter på bodybuilding förespråkar ett träningsprogram av måttlig vikt för utökad reps till misslyckande, följt av enstaka höga vikt uppsättningar. Andra förespråkar ett system som fokuserar på mycket svåra vikter för låga reps och låg uppsättningar.

Medan bodybuilding, är det viktigt att öka sitt intag av vitaminer, mineraler och protein. Ett brett utbud av bodybuilding skakar och tillägg finns att tillgå på marknaden, varav de flesta kommer att vara mer än tillräckligt för en början kroppsbyggare. Kemiska kosttillskott är också tillgängliga, fastän deras användning är förbjuden i de flesta tävlingsuppehåll arenor och de är inte rekommenderas av hälsoskäl.

Ytterst är den bästa taktiken för bodybuilding att experimentera med ett antal olika pass för att hitta vad som fungerar för din kropp. Kombinera en lämplig träning med en proteinrik kost och mycket vila i off-tider kommer att se tilltalande resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.