Vad är Bodyboarding?

En vatten sport som är ungefär likadan som surfing, Bodyboarding är en verksamhet som medför rida vågor medan placeras i liggande ställning. I vissa tävlingar, kan deltagaren rida också styrelsen i en delvis stående ställning, med ett knä vidröra ytan av styrelsen. Det finns också ett fåtal ämnen som gör att Bodyboarding entusiasten att rida styrelsen i stående ställning. Det Bodyboard är en lätt rektangulärt formade delen av skum som är förstärkt med en eller två kolstavar, ibland kallas stringers. Den kraftigare Skummet är täckt med en plastbeläggning på botten, och ett andra lager av mjukare skum på ovansidan av styrelsen. Bodyboards vanligtvis är mindre än hälften av standarden surfbräda, vilket gör dem mycket lättare att transportera.

Medan det finns exempel på apparater som används för Bodyboarding som går tillbaka flera århundraden, utvecklades den moderna Bodyboard av Tom Morey i början av 1970-talet. Ursprungligen saluförs av en leksak företaget var Bodyboard en omedelbar succé. För större delen av decenniet var den ursprungliga designen ofta betecknas som en Boogie styrelse.

Bodyboarding handlar främst om att fånga en våg och rida den till stranden. Till skillnad från surfing, vilket kräver stora kraftiga vågor, Bodyboarding kan njutas överallt där det finns vågor som är något rörliknande i naturen. Styrelsen brukar riden av liggande mage ner på bordet, men det finns ett antal konkurrenskraftiga åtgärder som kräver andra positioner.

Även om många av de platser som är idealiska för surfing inte nödvändigtvis är lämpade för Bodyboarding, finns ett antal platser runt om i världen där Bodyboarding är ett populärt tidsfördriv. Så vitt skilda platser som Storbritannien, Japan, Brasilien och Spanien har ett antal områden som erbjuder utmärkt Bodyboarding villkor. Tävlingar hålls året om, med många långsiktiga Bodyboarding entusiaster tävlar i flera tävlingar varje år. Som med alla former av vatten idrottsevenemang, Bodyboarding tävlingar omfatta tester av styrka, smidighet, stil och form. Några av de tävlingar är inriktad mer mot amatörer, medan ett fåtal tävlingar tillgodose mer avancerad bodyboarders.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.