Vad är Bingo Blowers?

Ett bingo fläkt är en elektronisk motordriven anordning som håller bingobollar, som liknar pingpong-bollar. Det bingo blower blandar ständigt bollarna genom att blåsa omkring dem på insidan av den, då en nedkast på fläkten slumpmässigt drar en boll ut till den som ringer av bingospel. På detta sätt en bingo fläkt säkerställer ett slumpmässigt ringer för varje spel.

Bingo blåsmaskiner finns i många utföranden. De mindre bingo blåsmaskiner eller "bubble-top" blåsmaskiner ibland kallas Las Vegas-stil blåsmaskiner. De liknade popcorn poppers med motor och fläkt inneslutet i en bas under en tydlig bubbla topp eller kupol. På toppen av kupolen är ett rör där det slumpmässiga bingo bollen tillverkas för den som ringer av spelet. Övriga bingo blåsmaskiner kan vara ganska stort-ungefär lika stor som ett skrivbord-och har en bifogade masterboard där drog bingobollar sitta i ett galler tills spelet är klart och galler enheten manipuleras att returnera bollarna till fläkten del av enheten.

Praktiskt taget alla bingo blowers är gjort så att spelarna alltid kan se kulorna inuti enheten som är blandade med den inbyggda fläkten.

Bingo blåsmaskiner varierar mycket i pris beroende på utformningen. En bingo fläkt kan kosta allt från några hundra dollar till flera tusen.

Enligt Gambling Times guide till Bingo , finner spelet sina rötter i den italienska lotteri Lo Italiensk del Lotto d'Italia , går ända tillbaka till 1500-talet. Århundradena spred den sig till andra länder, och av 1850-talet var det så populärt i Tyskland att barnen använde Lotto kort att lära sig multiplikationstabellen.

1929 Edwin S. Lowe, en leksak köpman, färdades från New York till Georgien och stannade av en slump på en karneval i Jacksonville. Där fann han människor samlades runt en monter spelar ett kortspel med bönor. Den KRAMHANDLARE skulle ringa ett nummer från en trä skiva dragen från en cigarrlåda och om någon hade numret på sitt kort de skulle täcka det med en böna. Den första att få en linje av bönor vertikalt, horisontellt eller diagonalt skulle skrika "Beano!" Folket var så entusiastiska att de inte skulle låta KRAMHANDLARE nära sin monter att gå i pension för natten. Edwin ville spela men kunde inte få en plats. När KRAMHANDLARE jagade slutligen alla iväg Edwin frågade om spelet. Karnevalen arbetstagaren sa att han hade rest i Tyskland och upptäckte spelet där. Han hade gjort en del ändringar och hade döptes den, "Beano. "

Edwin gick hem och gjorde upp sina egna kort och trä diskar. Han bjöd in vänner att spela i hans hus, med bönor för att täcka sina kort. En av hans gäster blev så tunghäfta på vinnande skrek hon, "Bingo!" av misstag. Något slog Lowe och resten, som man säger, historia. Bingo var så populärt att det inom flera månader efter det att slå på marknaden, även kyrkorna upptäckte att det var ett bra sätt att samla in pengar och är så än i dag.

Bingo blowers har tagit oss långt från de sönderslitna cigarrlåda på en karneval faire i Jacksonville, och låg testamente att åtnjuta ett spel som har endeared oss och lidit för 400 + år, och kommer sannolikt att uthärda 400 mer.

>


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.