Vad är Bike ramar?

Bike ramar är den del av cyklar som inte är hjul, pedaler, styre, eller säte. Kort sagt, en cykel ram de viktigaste stödstruktur på cykeln, vilka i huvudsak mellan två hjul och pedaler och sätet. Cykel ramar kan köpas separat eller, mer vanligt, kom upp som ett helt paket. Det finns ett antal komponenter till cykel ramar. Den första är den övre röret, som är den horisontella linjen som går upp mot toppen av cykeln ram. Huvudet rör håller styret och går ner till bord längst fram på cykeln. Vägskälet är ansluten till ratten. Den ner röret är en diagonal bar som oftast går snett ner till kedjehjul från precis under där den övre röret ansluter till huvudet röret. Den sadelröret går från sadeln länk ned till nära kedjehjul.

Vid sidan av dessa stora rör, det finns andra komponenter till cykel ramar kallas sätet stannar och stannar kedjan. Sätet vistelse går från toppen av sadelröret ner i den bakre delen av cykeln, nära där bakhjulet ansluts till ramen. Kedjan vistelse ansluter också till den del av ramen, men i stället för att köra till sätet, som springer till kedjehjul. Det är viktigt att notera att ovanstående komponenter beskriva den stora majoriteten av cyklar, Vissa cykel ramar kanske inte ha alla dessa komponenter. Komponenterna är ofta baserade på den senaste tillgängliga tekniken, eller åtminstone det pris man kan vara villig att betala för denna teknik. Overall, trots tekniska framsteg, har cykel ramar förändrats mycket lite sedan den "höga Wheeler" cyklar av 19th Century.

Bike ramar görs också av ett antal olika material. Dessa material har förändrats avsevärt med tid att göra cykel ramar lättare, tåligare och ger ett tillägg nivå av komfort, i vissa situationer. Gemensamma material för cykelramar är: aluminium, stål, kolfiber och titan.

Alla dessa material används i cykelramar kan ha sina egna fördelar, men för fritids användaren får mindre roll. De som behöver en ram prestanda cykel kommer att ägna avsevärd studera olika material. Titan blir allt populärare för cyklar prestanda racing. Men de letar efter just en funktionsduglig cykel för att ta sig runt på, kommer förmodligen välja stål, som är en av de billigare material alternativen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.