Vad är Benskydd?

Benskydd är säkerhetsutrustningen bäras under en rad olika idrottsaktiviteter. De skyddar en spelares skenben från skador från kontakt med en boll, puck, hockeyklubba, eller annan typ av sportutrustning. De bidrar också till att skydda en spelares skenben från skada som kan uppstå vid kontakt med en annan spelare. T. ex. under sportspel som fotboll, är det möjligt för en spelare att sparka en annan spelare i smalbenet av en slump, Benskydd absorbera de drabbas av sådan kontakt. Förutom fotboll kan de användas för att spela sporter som hockey, fotboll och baseball.

Benskydd kommer i olika storlekar för att passa spelare allt från minsta rekreation spelaren till professionell idrottsman. Normalt är de höll på benen med Velcro ® band, och de finns i olika färg och välja livsstil. Att minska skadorna, många skollag har tvingande krav på Benskydd. Många icke-skolan idrottsföreningar behöver dem.

Benskydd kan vara tillverkade av olika material. Några är gjorda av glasfiber, den här typen är utformad för att lätt men ändå robust, ger en betydande skydd för smalbenen. De som är gjorda av skumgummi är lätta, men de tenderar att ge sämre skydd än glasfiber val. Polyuretan val är mycket tunga och stadiga, de kan väljas när en hög effekt skydd behövs. Vissa människor väljer plast Benskydd eftersom de är billigare än andra typer, och de är ofta lätta, men de tenderar också att erbjuda mindre stötskydd. Den typ av Benskydd nödvändig för sportaktiviteter kan bero om den ståndpunkt du spelar. Till exempel, om du är en fotboll målvakt, kanske du behöver inte lika robust benskydd, eftersom du kan vara mindre benägna att ta itu med påverkan från andra spelare. Men om du är en hockey målvakt, och du måste ta itu med puckar flyger på dig, vill du antagligen så mycket skydd som möjligt.

Om du är en försvarare kan du behöva mycket robust Benskydd, eftersom du kan ofta behandlar påverkan från sportutrustning och tacklingar. Även mittfältarna behöver ett betydande skydd för att hantera konsekvenserna möjligt när de konkurrerar om bollen. De som spelar fram positionerna kan behöva lättare vikt skydd, så att de kan köra fortare och röra sig mer fritt. Ändå är det nödvändigt att se till att vakterna de väljer att ge en tillräcklig skyddsnivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.