Vad är Base Jumping?

Base Jumping är en extrem sport där en person fallskärm från ett fast föremål. BASE är en förkortning för byggnader, antenner, spänner och Earth : hänvisar till de objekt som ger hopp plattformen.

Base Jumping skiljer sig från fallskärmshoppning i att det sker på en lägre höjd och fart, och hoppa sker nära ett hopp plattform. Flesta BASE hoppar förekommer på höjder på mindre än 2. 000 fot (610 m), men oftast inte mindre än 200 fot (61 m). En typisk hoppa från 500 fot (152 m) är ca 5. 6 sekunder till marken om sprickan inte går att öppna. En hoppa på denna höjd ger jumper med endast ca 10-15 sekunder för åkande tid med en öppen chute. Adrenaline Junkies love fara som med kort avstånd av en bas hopp-det finns inget utrymme för misstag eller olyckor. De tidigaste inspelade BASE hopp var av Frederick Law-han hoppade från Frihetsgudinnan 1912. Brian Schubert gjorde El Capitan i Yosemite National Park ett måste hoppa "1966. Base Jumping har glamoriseras i ett flertal filmer, bland annat James Bond och XXX .

Filmskaparen Carl Boenish var kanske det mest avgörande för att skapa Base Jumping till mainstream medvetande. I själva verket var det Boenish som myntade uttrycket Base , och han filmade flera hoppar som inspirerat många att ta språnget själva. Han dog göra det han älskade, på ett hopp i Norge 1984.

Spänningen i en BASE hopp kommer från dess inneboende fara. En BASE jumper ger upp "säkerhetsmarginal" som kommer med ett hopp på hög höjd från ett flygplan. Ett BASE fallskärm system måste öppna snabbt vid lägre flyghastigheter. På grund av den korta varaktigheten på hoppet, det finns ingen tid för en reserv chute. Eftersom det inte finns mindre tid för att få kontroll på ett hopp, finns det en större chans att hopparen kan ramla, ett dåligt hopp kan få hopparen att tappa kontrollen, vilket är svårt att korrigera i det korta avståndet till marken. En av de mest allvarliga komplikationer som kan uppstå under en BASE hopp är när chute öppnas bakåt, kallas "offheading" öppning. Detta är den främsta orsaken till allvarliga skador och dödsfall bland BASE hoppare. I motsats till vad många tror, BASE jumping är inte olagligt. Eftersom hoppare göra sina hopp från privatägda objekt eller allmän mark, anklagad för olaga intrång, inbrott, och hänsynslös hotas vanligtvis in. Federal Aviation Administration (FAA), som reglerar fallskärmshoppning, har ingen jurisdiktion över BASE hoppning, så det är kvar till hoppare att se till att deras utrustning är säker och att välja hoppa webbplatser på egen risk. National Park Service har lagt ordalydelse förbjuder Base Jumping i sin förvaltningspolitik. År 2000, ett Kalifornien federal domstol fastställde ett beslut om att förbjuda hopp i Yosemite National Park.

hoppa från klipporna på Bureau of Land Management territorium är tillåten, vilket inkluderar hundratals Utahs öken platser. Det finns få ställen där hopparna får fri tillgång, varav en är den 486 fot (148 m) Perrine Bridge i Twin Falls, Idaho, där upp till 5. 000 hopp inträffar årligen. Det finns andra platser runt om i världen som tar emot hoppare lättare.

Just nu är Base Jumping fortfarande betraktas som "marginell" idrott och är inte helt accepterat av traditionella fallskärmshoppare. Oavsett lockar det adrenalin entusiaster i alla åldrar och erfarenheter-spänningen arbetssökande som ser allt som en potentiell hopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.