Vad är Arm Wrestling?

Armbrytning är en typ av atletisk tävling. I en arm brottningsmatch, det finns två konkurrenter. Varje konkurrent positioner ena armbågen på ett bord eller plan yta, sedan tar tjuren vid sidan av sin motståndare och försök att tvinga tillbaka att ta kontakt med bordet.

Många människor tycker inte om armbrytning som en sport. De anser inte att armbrytning kräver många saker som används i andra sporter, inklusive fysisk styrka, uthållighet och skicklighet. En stor del av klarsynthet är också nödvändigt för framgång i armbrytning. Det är inte ovanligt att enskilda personer att få sina första erfarenheter med armbrytning på fester eller i barer. Det finns emellertid armbrytning som mer än bara en lördagskväll senaste tiden. Konkurrenskraftiga armbrytning är en organiserad sport med mycket specifika regler, tekniker och divisioner. The American Armsport Association (AAA) främjar sporten i armbrytning. Sanktionerad av AAA, organiserade armbrytning avser två konkurrenter, var står vid ett bord kallat en turnering bord. Det finns stränga regler inblandade, fouls, och vissa åtgärder som leder till påföljder. Vissa drag kan även leda till förlust av en match. Till exempel bryta handen greppa med en motståndare för att undvika en arm stift leder vanligtvis till förverkande.

Armbrytning har en mycket lång historia. Som en organiserad idrott, har det funnits sedan 1952. Den allra första spelades i Petaluma, Kalifornien, i en salong. En journalist som heter Bill Soberanes krediteras med grundandet sporten. Som många andra sporter, det finns olika klasser i armbrytning. För turneringar, tävlande indelade i klasser efter vikt. Det finns separata avdelningar för dem som brottas med sin högra hand, i motsats till de som föredrar sin vänstra hand. Det finns många organisationer som strävar efter att stödja och främja konkurrens armbrytning. Vissa organisationer är lokala, som företräder vissa regioner, medan andra syftar till att främja idrott på internationell nivå. Många ägnar mycket tid och ansträngning för att förbättra den bild folk har av armbrytning, uppmuntra dess erkännande som en legitim sport.

Armbrytning tilltalar många olika personer, i alla åldrar och bakgrunder. Det kan vara så spännande för kvinnor som för män. Många individer har rätt att idrott enbart för nöjes skull, medan andra synsätt det med den typ av engagemang och uthållighet vanlig i sann konkurrenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.