Vad är Arena Football?

Arena fotboll är en modifierad version av amerikansk fotboll är avsedda att spelas i en basketboll arena. Spelet är tänkt att bli ett snabbt tempo, höga poäng alternativ till utomhus spel. Det finns många regler i Arena fotboll som skiljer sig från utomhus fotbollen, men det mest anmärkningsvärda skillnaden är mindre fält. Arena fotboll spelas på en 50-yard fält med 8-zoner gård slut, och fältet är bara så stor som en hockeyrink.

Spelet är också känd för vadderade väggar som omger området. Väggarna är särskilt populär på grund av risken för spelare som knackade i väggarna och eftersom fläktarna placeras direkt bakom murarna, ofta lämnar dem bara några meter från påverkan av en lek. Arena fotboll också dragen två enorma rebound nät i vardera änden av fältet. Bollen kan kastas eller sparkas bort av dessa nät och förbli levande. Fältet-målet pelare är endast 9 meter bred, vilket ökar sannolikheten för missade fält mål-som kan returneras efter studsade nätet. Eftersom arenan fotbollsplan är mindre, det finns bara åtta spelare per lag på plan samtidigt. Flesta spelare spela både offensivt och defensivt, men varje lag har en "offensiv specialist" och "defensiv specialist" som spelar endast det ena eller det andra. Offensiva spelare kan gå i rörelse vertikalt, vilket ger dem en löpande start på pass linjer och bidrar till att öka scoring.

Scoring är i princip densamma som i National Football League, som är mest på området regler . Tidpunkten är lite annorlunda eftersom klockan fortsätter att gå under större delen av spelet, sedan slutar efter varje först ner med mindre än en minut att spela. Det finns även en 1 minut varning i stället för en 2 minuters varning. Punts är inte tillåtna i arenan fotboll, som fält mål kan försökt överallt på planen-den längsta möjliga försök att vara cirka 64 meter-och missade fält mål är tillbaka i stället för bollen tilldelas på plats av startskottet.

övertid i Arena fotboll är mest liknar college fotboll, men med viss variation. I arena fotboll, är varje grupp ges en offensiv besittning till poäng. Om lagen fortfarande bunden, blir det plötslig död, med det första lag att göra mål vinna.

Det Arena Football League är den främsta eliten inom arena fotboll, även om vissa mindre ligor finns. Arena Football League började spela 1987 med fyra lag. Från och med 2005 hade förbundet växt till 18 lag och hade stärkt sin profil med kändis ägare som John Elway, Mike Ditka och Jon Bon Jovi. Ligans mästerskapen-den ArenaBowl-flyttades till Las Vegas under 2005 efter att ha suttit i städer värd team för de första 19 åren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.