Hur spelar jag KASTRINGSSPEL?

Det finns ett antal varianter på reglerna för KASTRINGSSPEL, och människor spelar KASTRINGSSPEL på lite olika sätt, beroende på de regioner där de bor. För personer ska KASTRINGSSPEL matcher med personer de har inte spelat med tidigare, kan det vara lämpligt att fråga om de särskilda regler uppfyllas i värdlandet, för att undvika att göra misstag eller skapar oklarheter.

KASTRINGSSPEL är ett gammalt spel. Bevis på tidiga versioner av spelet datum till grekisk och romersk tid, men spelet var raffinerade verkligen i England, där den blev mycket populär under 1300-talet. Spelet spelas utomhus, och det innebär att kasta tunga ringar över ett stift känd som en hob. Spelet har ett antal likheter med hästskor, och fans av dessa konkurrerande spel ibland har argument om vilken sport som kom först. Om du vill spela KASTRINGSSPEL, behöver man en pitch, genomgått ett utrymme för att kasta, samt vid Minst en styrelse. Styrelsen används för att hålla spisen på plats. Tidigare har brädor gjorda av lera, men material som skiffer och sand kan användas. Ringarna kan vara tillverkade av metall, gummi eller stelnade rep, och varje spelare krävs två för att spela KASTRINGSSPEL. Motståndarna kan spela en mot en, med partner, eller i andra konstellationer. P

Spelare ska slänga sina ringar så att de hamnar så nära spisen som möjligt. Den högsta poäng kasta är en som landar på spishällen. Känd som "ringer", detta betyg mellan två och tre poäng, beroende på regionala skillnader. Om någon andra KASTRING ringar också hällen, hans eller hennes punkter dubbleras. En smalare som lutar mot hällen utan att ringa det är den näst högsta poäng. Efter det är betyg bestäms av vilken ringar landade närmast hällen. Spelaren med närmast ringen vinner en poäng, och om båda spelarens ringar är närmast, får han eller hon två punkter. Ringar som faller av bordet räknas inte.

Många spelar KASTRINGSSPEL till 21 poäng, men folk kan använda valfritt antal poäng som en cut-off för matchen, så länge de är överens i förväg. Styrelser är ofta märkta med koncentriska ringar för att göra det lättare att avgöra vilken ring landat närmast hällen i händelse av tvister, och människor klassiskt använda ringar med tydlig märkning så att alla vet vem som kastade ringen. Liksom många gräsmatta spel, kan KASTRINGSSPEL vara ganska kul och avslappnad, vilket gör den idealisk för ett garden party, men människor kan också spela KASTRINGSSPEL på en konkurrenskraftig nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.