Hur spelar jag Cribbage?

Det finns bara två spelare i omgång Cribbage, och en traditionell förpackning med 52 kort används. Spelet kräver användning av en Cribbage styrelse, trä och rektangulära med rader av borrade hål. Det här är spelets scorekeeping enhet och varje spelare använder två pinnar för att spårpunkter, Leapfrogging ett tapp över det andra från sväng till sväng.

Kortet point values are: Aces, 1 poäng, K, Q, J , är 10 poäng vardera, alla andra kort, indexvärdet. Det första steget i Cribbage dragningen, och den spelare som drar det nedre kortet erbjudandena först. Återförsäljaren hasar och sex kort delas ut till varje spelare. Efter att ha sett hans eller hennes hand, skall varje spelare borta två kort på handen. De fyra korten placeras undan utgör vad som kallas den krubba, som senare kommer att tillhöra återförsäljaren. När båda Cribbage spelarna har lagt bort korten, skär inte dealern leken. Dealern drar det översta kortet från den skurna och lägger det med framsidan upp på hela nedåt pack. Detta kort kallas startmotorn, och om det är en Jack, croupieren pinnarna två punkter.

Nästa steg i Cribbage är pjäsen. Icke-återförsäljare börjar med att fastställa ett kort och ropa dess värde. Dealern lägger sedan ner ett kort, lägga till värdet på hans kort att den första. Spelet fortsätter på detta sätt tills antalet når så högt som möjligt, upp till 31 punkter. Om en spelare lägger ner ett kort som ger en total på exakt 31, att spelare peggar två punkter. Om en spelare inte kan spela ett annat kort utan att gå över 31, måste han säga "Gå" till sin motståndare, som sedan peggar en punkt. Innan kopplingen denna "go" punkt, måste motståndaren lägga ner några kort som möjligt utan att överskrida 31. Efter en "go" motståndaren om den spelaren som lade ner det sista kortet börjar spela igen med ett hans eller hennes återstående korten. Spelet fortsätter på detta sätt tills båda spelarna har spelat alla åtta kort. Spelar den allra sista kortet också tilldelar en punkt. Under spela, måste dessa ytterligare kombinationer bindas enlighet med detta: två punkter för att rösträkningen 15 exakt, två poäng för att skapa ett par, sex punkter för att skapa tre slag, och 12 poäng för att skapa ett fyrtal i rad. Nu pjäsen är klar och det är dags att vända sig till showen. Icke-handlare börjar och visar hans fyra kort, och gör beräkningar, inklusive startmotor. Så räknar varje spelare som om han har en fem-korts hand. Poängsättningen är följande: varje annan kombination av kort som sammanlagt uppgår till 15 är värt två knuten poäng, varje par är värd två poäng, alla sekventiella springa kort räknas som en poäng för varje kort, fyra kort av samma färg i handen räknas fyra, och alla fem kort i samma färg räknas fem, triss räknas sex, fyrtal räknas 12, en knekt i handen som matchar färgen på startmotorn räknas en punkt, en dubbel upplaga på tre, eller en körning med en dubbel-kort, räknar åtta, en dubbel upplaga på fyra räknas tio, en trippel springa, eller springa med en triplicated kort, räknas 15, och en fyrdubbel upplaga på tre med två dubbla kort räknas 16.

När det inte är återförsäljare klar dealern räknar sin hand och sedan vaggan. Rounds fortsätta detta sätt tills en spelare vinner spelet genom kopplingen till slutet av hans eller hennes rad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.