Hur är Solitaire spelat?

Solitaire, en enda spelare kortspel, har många varianter. I Storbritannien är solitaire kallas tålamod , ett bra namn för en sådan kortspel. Oavsett variationerna är solitaire ett kortspel som kräver att spelaren att återgå slumpmässigt tilldelade kort till sin egen kostym i nummerordning. Solitaire är populär både som en bordsskiva spel med riktiga spelkort och ett dataspel med virtuella spelkort.

Solitaire börjar med att blanda en kortlek. Korten behandlas sedan i en bestämd ordning, vanligtvis att bilda syv högar, kallas tableau . Korten delas ut vänster till höger med det första kortet delas ut för att bilda den första högen, följt av sex kort med baksidan upp. Affären fortsätter med ett ansikte upp kort på den andra högen, följt av fem kort på handen, och så vidare tills alla de sju pålar har ett kort uppåt. De återstående korten är placerade i "depån" till vänster ovanför tablån. När korten delas ut, börjar i Solitaire genom att på lämpligt att ordna något i ansiktet upp korten. Beroende på variationer, kan korten flyttas runt för att bilda fallande, kronologisk travar av alternerande färger börjar med en av de fyra kungar. Med andra ord kan en Queen of spades placeras på toppen av en kung av antingen hjärter eller ruter, men inte spader eller klubbar.

När några inledande låtar görs, kan spelaren börja dra från depån i det övre vänstra hörnet av spelplanen. De flesta varianter uppmaning till var tredje kortet att vändas upp från depån. Om kortet kan spelas, kortet under den kan användas. Om kortet inte kan spelas, är tre korten vänds upp. Spelet fortsätter tills inga fler drag kan göras eller syftet med spelet är infriats.

Allt eftersom spelet fortsätter och ett ess påträffas ett annat område av spel skapas ovanför tablån, kallad stiftelsen, där var och en av de fyra ess startar en stiftelse hög. Målet med spelet är att flytta alla korten till sina respektive stiftelse färg, denna gång av färg och i stigande kronologisk ordning från ess till Kings.

vissa variationer tillåter någon fri cell, eller tableau pile med några kort i den, att fyllas av någon inom kort, medan vissa solitaire versioner gör bara en kung placeras i ett fritt cell. Andra varianter av patiens använda mer än en kortlek. Vid uppspelning av en datoriserad version av spelet, något begränsad flytta kommer inte att tillåtas. Exempel på datoriserade versioner inkluderar gratis Cell, Spindelharpan och standard solitaire. Flesta Alla Windows-operativsystem finns förinstallerad med minst en version av patiens. Spelet kan också hittas på oräkneliga kortspel webbplatser på nätet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.