Vilka är de asiatiska spelen?

Asian Games, som också kallas Asiad, är en rad sportevenemang begränsad till Asien och Mellanöstern nationer. Tävlingen äger rum under en period av flera veckor, vart fjärde år. De kallas också de asiatiska spelen, eftersom idrottarna utföra vid Olympiska standard och de utgör ett samarbete på den del av flera nationer. Asian Games som övervakas av den asiatiska olympiska kommittén, som samarbetar med den Internationella olympiska kommittén. Det första asiatiska spelen hölls 1951, även en mängd andra multi-sport spel hade hållits i Asien innan. I den första Asian Games, deltog 11 länder i sex sporter. Spelen fortsätter att expandera med 45 länder som deltar i 39 idrottsevenemang under 2006. För att komma in i Asian Games, måste en idrottare utses av hans eller hennes nationella olympiska kommittén.

Fram till 1982 hamnade de spel som Asian Games Federation. I ett möte 1981 i federationen, enades medlemsstaterna nationella olympiska kommittéerna att bilda en asiatisk olympiska kommittén att ta ansvar för de asiatiska spelen. De asiatiska olympiska kommittén utökat utbud i Asian Games, och förutsatt normer och regler för asiatiska idrottare att följa på spel, inklusive antidopningsreglerna. De asiatiska olympiska kommittén har bidragit till att utveckla och främja idrotten i hela Asien.

Händelser i Asian Games omfatta ridsport, simning, brottning, cykling, segling, kampsport, och en lång rad andra. Sponsring nationer varierar mycket från Indonesien till Qatar, med kristna, muslimer, buddhister, hinduer och idrottsmän ateist konkurrerande. Förutom de traditionella Asian Games, Asian Beach Games, Asian Indoor Games, och asiatiska vinterspelen hålls också regelbundet. var The Asian Winter Games första hölls 1986 i Sapporo, Japan, med fokus på vintersporter som skidåkning, skridskoåkning, hockey, curling och snowboard. Asian Winter Games hålls vart fjärde år, i norra nationer med hög snöfall belopp. The Asian Indoor Games omfatta sporter som inte är listade som OS-sport. De Indoor Games hålls vartannat år, med början 2005. Sport på inomhus inkluderar bowling, schack, aerobics, biljard, dans konkurrens, och inomhus fotboll. De inomhus kan hållas i någon medlem nation som är beredd att ta emot dem. The Asian Beach Games, beräknas starta under 2008 i Indonesien, inkludera icke-OS, strand-oriented sport. Sports at the Beach Games inkluderar surfing, vindsurfing, Drakbåtsfestival, handboll, volleyboll och parasailing. Medlem nationer med rikliga strand inbjuds att vara värd för Beach Games.

som Internationella olympiska spelen, Asian Games fira samarbete och enighet trots olikheter. Idrottare från många olika nationer har möjlighet att resa, träffa nya människor, och återföra oss om resten av världen till sina nationer. Asian Games skapa enighet och vänskap mellan sina medlemsländer genom att gå idrottare, tränare och observatörer tillsammans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.