Vad är omgång Hearts?

Hearts är ett strategiskt kortspel som innebär att man tar tricks. Spelare måste utarbeta en strategi för sig själva samt att tolka andra spelare flyttar och minnas de kort som har spelats. Ace är hög i spelet Hjärter. Målet med spelet är att ha det lägsta antalet poäng i slutet. Spelet slutar när en eller flera spelare når 100 poäng. Hearts är bäst när det spelas med fyra spelare, och de instruktioner som följer är för det numret. Det finns många varianter som du kan hitta, som omfattar olika antal aktörer samt andra spelar och räknandet regler.

Ställa in kortspelet Hearts
En kortlek på kort, med bort jokrar, blandas och delas ut till spelarna, en i taget i en nedåt stack, så att alla har 13 kort. Vid det här tillfället spelare göra ett preliminärt beslut om en av två strategier. Spelare kan välja att försöka undvika att vinna någon av de 13 hjärtan samt spader dam, som kallas Black Lady, eller de kan försöka vinna alla 13 hjärter och spader dam, som kallas Shooting Månen.

första passet
Efter att ha gjort det preliminära beslutet, väljer varje spelare en tre kort från hans eller hennes hand och alla samtidigt passera sina kort nedåt till spelaren till vänster. Först efter att alla kort är vidare kan spelarna pröva deras nya kort. Vid denna punkt kommer den nya informationen hjälpa stelnat sin strategi. Avlagd regeln första hand går till vänster, andra höger, tredje över, och då sekvensen börjar över.

Beginning Play
Den första spelaren är den som innehar 2 klubbar efter passet. Varje spelare måste följa efter, om möjligt, och om inte något annat kort, med förbehållet att den första knep, får spader dam och alla hjärtan inte spelas. Det finns ingen trumf kostym, så det högsta kortet i färgen som leddes alltid vinner trick. Den spelare som vann handen samlar tricken, lägger det framför sig själv, och leder till nästa knep.

Scoring Poängsättning av spelet Hjärter baseras på enbart hjärter och spader dam, men det är delvis beroende av om någon spelare lyckats Shooting the Moon, vilket är ovanligt. Om ingen Shoots månen, sedan varje hjärta räknas en punkt, medan spader dam ger en spelare 13 poäng. Om en spelare skjuter månen, då flera saker kan hända:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.