Vad är mountainbikes?

Mountain bikes, även känd som all-cyklar terräng eller mountainbikes, cyklar är speciellt utformade för att rida på naturliga stigar, som kan innehålla allt från grusvägar till Rocky spår. Den största skillnaden mellan mountainbikes och standard cyklar vägen i däcken. Som regel mountainbikes har tjocka däck och främre hjulupphängningen och erbjuder avancerad stötdämpning. Vissa mountainbikes har bakhjulsupphängning, även känd som "mjuk svans", som tillåter föraren att flytta hjulet på navet.

Mountainbikes kan delas in i kategorier beroende på terrängen de används på. Det finns i princip åtta kategorier av mountainbikes: längdskidåkning, alla berg, freeride, downhill, rättegångar, smuts hoppning, single-speed, och berg kors. Cross country Mountainbikes är grundmodellen som de flesta andra har sitt ursprung. De är lätta, har liten eller ingen fjädring, och är bäst för uppförsbacke eller platt terräng. Trial mountain bikes är liknande, förutom att de används främst i smutsiga spår tävlingar, i stället för dag till dag ridning. Downhill och smuts hoppning mountainbikes är inriktade på specifika terräng. De är oftast mycket starka cyklar med bra fjädring, fort-löpande, och extremt slitstarka. De nyaste modellerna komma ut på marknaden innehålla all-mountain bikes, freeride, och en hastighet. Dessa mountainbikes är avsedda för ett visst ändamål, och kräver högre kompetens och fysisk kondition. All-mountain bikes, till exempel, tenderar att vara tyngre än andra modeller, och används av förare som vill kombinera uppförs-och nedförsbacke ridning med avancerad fjädring teknik.

De flesta mountainbikes har 26-tums hjul, även 29-inchers nu bli populär. Vissa förare, särskilt erfarna, utrusta sina cyklar, lägga suspension gafflar, ändra chainstays, och lyfter sina platser, som ofta inte behövs, eftersom ryttare tillbringar större delen av sin tid att stå upp på pedalerna. Mountain bikes ligger i olika prisklasser från några hundra dollar för en grundmodell för ett par tusen för en professionell version som ska användas i tävlingar. Serietillverkade mountain bikes är allmänt tillgängliga, och är vanligtvis tillräckligt för tillfällig helgen ryttare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.