Vad är kinesiska Hopprep?

kinesiska hopprep är ett hoppa hopprep spel som är populär runt om i världen. Centraleuropeiska barn kallar det gummitwist , medan barn i Storbritannien och Nya Zeeland kalla spelet "Gummiband. " Sannerligen en universell spel, är kinesiska hopprep populär bland unga flickor i Österrike, Italien, Tyskland och Österrike Bland många andra länder. En orsak till det världsomspännande popularitet kinesiska hopprep är det faktum att även om det rör sig kan vara ganska krävande, är spelet i sig väldigt enkel. Det finns ingen anledning att köpa dyr utrustning eftersom alla spelare behöver är ett starkt rep, en del uthållighet och god hand-öga-koordination.

kinesiska hopprep kan spelas av så få som tre spelare, trots att fler människor kan delta och stora grupper kan göra spelet ännu mer av en social aktivitet. Att spela detta hoppande spel, en tio-fot (tre meter) rep, elastisk snöre eller rep skall bindas i en loop. Två spelare, kallad "innehavare" eller "Enders," rum i kretsen av repet runt anklarna och sprida sina fötter långt isär så att linan är sträckt och inte vidrör marken. En tredje spelare, kallad "jumper" måste då fylla i ett särskilt mönster av hopp utan att göra några misstag. Innan en omgång kinesisk hopprep, får spelarna välja vilka hoppa mönstret ska följas. Det finns en mängd hoppande mönster, varav de flesta har en särskild mässa som tilldelats dem. I den grundläggande nivån på de kinesiska hopprep, bygeln första hoppen så båda fötterna mark innanför repet, sedan med båda fötterna gränsöverskridande utanför repen på båda sidor. Bygeln sedan växelvis sträcker sin enda lina på varje sida, sedan lägger båda fötterna innanför repet, och sedan sträcker repet igen. Den slutliga hoppa finner vänster fot uppe i vänstra repet och höger fot på toppen av rätten rep. För att hjälpa dem att minnas mönstret, tröjor brukar sjunga "in-out-side-side-in-out-on. " Det finns många varianter av denna grundläggande nivå. Två populära varianter är "skinnies," där företagarna hålla repet med bara en fot så det finns lite hopp utrymmet mellan repen, och "wides", där innehavarna sprida sina fötter så omfattande som de kan så att repen är långt ifrån varandra. En annan vanlig version är "diamanter", där innehavarna hålla repet med bara en fot medan jumper flyttar fötterna för att bilda en diamant mönster. En av de mer komplexa hoppande mönster kallas "saxar". Bygeln börjar med båda fötterna gränsöverskridande repet, och sedan korsar benen samtidigt som du drar linor så de bildar en sax form. I en variant av sax, strängarna är korsade i en X-mönster, och jumprar flytta sina fötter i olika delar av X.

Oavsett hoppa mönster spelarna besluta om, måste bygeln slutföra flyttar i en flytande rörelse med några felsteg, pauser eller avbrott. För varje lyckad rotation, repet flyttas högre upp i kroppen. Den gemensamma progression är fotleder, mid-shin, knän, mid-lår, höfter, armhålor och hals.

Men om bygeln inte slutföra mönstret av någon anledning, då hon eller han är ute. Spelarna roterar sedan sina positioner och nästa spelare blir jumper. När en spelare är klar, den personen växlar med något av de andra människor, och så vidare, tills alla har haft en chans att spela.

Den tidigaste dokumenterade bevis på kinesiska hopprep går tillbaka till sjunde århundradet när barnen i Kina sågs spela spelet på gatorna. Återupptäckt av amerikanska barn på 1950-talet, förblev kinesiska hopprep ett populärt spel under 1980-talet. I denna tid av elektroniska leksaker och videospel, har dock många klassiska spel såsom kinesiska hopprep gått förlorade. Mycket få barn i USA spelar kinesiska hopprep idag, och inga nya mönster och tekniker har införts i ganska länge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.