Vad är idrott Squash?

Squash är en populär Racketsport spelas över hela världen. Det spelas på en inomhus domstol omgiven av fyra väggar. Främre vägg finns en burk på botten som fungerar som nätet i tennis: att slå bollen i tenn upphör spela för denna rally.

Squash brukar spelas på en singel spel (en spelare mot en annan) eller en dubbel spel (två mot två). Varje spelare är utrustad med en tennisracket som består av löst vävda, men skärpte strängar inom en runda eller avlånga ram. Squash Racketar är av liknande format, men lite olika storlek /form av tennisracketar. En tjänsteman squash bollen är 4 cm (ca 1,5 inches) i diameter, bollen är gjord av gummi och är "MJUK" . Alla bollar måste slå mot den främre väggen och suppleanter spel mellan spelare tills man kan inte returnera bollen till främre väggen (eller bollen träffar tenn). Det finns olika domstol dimensioner för olika förhållanden (singles eller dubbel spel), och i olika regioner i världen. Den officiella domstol storleken för singelmatcher är 9. 75m (32 fot) lång, 6,4 (21 fot) bred och 4. 57m (15 fot) lång vid främre vägg. Tenn är belägen vid foten av den främre väggen och når 48cm (19 inches) högt.

Endast servern kan poäng. Om servern vinner ett rally, då en punkt är mål, en receiver som vinner ett rally, blir servern. En squash match består av 3 till 5 apparater och vinnaren av varje uppsättning är den som är den första att tjäna 9 poäng.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.