Vad är forsränning!

White water rafting är en populär typ av utomhus idrott, särskilt i USA. Också kallas helt enkelt rafting , är forsränning en spännande vattenlevande äventyr som kan njutas av personer på alla nivåer med ordentlig guidning och undervisning. I vissa områden i USA, forsränning är tillgänglig året runt, vanligen är säsongsbetonad, beroende på snötäcket, regn och damm scheman release.

White water rafting använder specialiserade gummi flottar som är mycket robust och flexibel. Dessa flottar kan rymma ett brett spektrum av människor, beroende på behov och bygga, även om åtta till tio personer är en standard nummer. Alla takbjälkar har paddlar, som används för att styra och driva flotten genom vattnet. Med en utbildad guide, är det möjligt att ha en flotte med endast en eller två erfarna personer och en besättning på nybörjare, beroende på svårigheten att vattnet är rafted.

 

Spänningen i forsränning kommer från vita vatten, en term som syftar på graden av turbulens i floden, eller forsar. White vatten kan orsakas av förändringar i höjd med flodbädden, stenar eller andra hinder i vattnet, och flödet från snösmältning och regn. Vitt vatten forsar har ett antal klasser, från en som visar små, långsamma forsar som är säkra för alla nivåer av erfarenhet, till sex, vilket visar på en farlig och kanske aldrig testat snabb som bara skall prövas genom professionella.

 

Rafters kan ta korta resor som består av ett par timmar och kulminerade i en pickup punkt längre ner på floden, eller längre expeditioner som kombinerar forsränning och camping. Framför allt i västvärlden, längre camping och forsränning resor är mycket populära och ett underbart sätt att se naturen, ofta ganska intimt. Ett brett utbud av forsränning företag finns många som erbjuder ett utbud av upplevelser, från äventyr inriktad på mer professionellt utbildade personer till familj rafting utfärder, som takbjälkar kommer sällan stöta på något över en två. Det finns en risk att rafting även om klass en fors, som kan lindras genom grundutbildning, bär på redskap, och följa instruktionerna i din guide hela tiden. Grundläggande simning förmågor rekommenderas också i nödfall.

 

Speciellt när rafting högre klasser, antas det att takstolarna har yrkesutbildning och en mycket bättre kunskap om sina förmågor. I flera högt värderade forsar, bör säkerhetsåtgärder alltid följas för att förhindra skador, och takbjälkar bör vara medvetna om väder också. När du är klar med säkerhet i åtanke, forsränning är roligt och ett fantastiskt sätt att komma i kontakt med utomhus.

 

1661809108.pdf 1661809593.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.