Vad är ett program som körs?

ett program som körs är ett schema för att lätta på dig i konsekvent kör, eller att utbilda för en kommande ras. Varför inte bara gå ut och springa? Oavsett om det är första gången bli en löpare, eller du är en löpare som åkte på uppehåll, är det inte säkert att slå på trottoaren utan en plan för angrepp. Det program som är till för att skydda din hälsa och hålla dig igång i flera år. Till att börja med måste du välja ett program som passar dina behov. Det finns massor av idéer på nätet, men du kan också rådgöra med en personlig tränare för en skräddarsydd plan. Hursomhelst bör du välja rätt program baserat på ditt slutmål. Till exempel, om du tränar för ett 10K ras, kommer ditt program att skilja sig från någon som har utbildning för ett maraton, eller någon som helt enkelt sätter sig i en livslång vana att köra dagligen. Under alla omständigheter kommer du överväga längd, frekvens och svårighet när du väljer att köra program.

Köra program varierar beroende på många faktorer. De som vill göra övergången från väg till rinnande bör överväga en åtta veckors integrering av gång och löpning som slutar med avskaffandet av promenader. De som söker för att lösa ett 5K kommer att kunna hitta allt från ett sex-veckors program för en tolv-veckors program. Du kommer att ha mest nytta välja ett program som körs som passar dig och din stil, oavsett vad din vän, granne eller betydande andra gör.

 

Vare sig du är nybörjare i kör eller inte, men speciellt om du är ny, bör du kontakta din läkare innan du påbörjar din program som körs. Läkaren kan berätta för dig om du är fysiskt förberedda för hög uthållighet övning. Dessutom kan han eller hon bör ge dig en övning stresstest på ett löpband för att se till att du inte har någon hjärt problem som kan bli irriterade eller stimuleras när du har börjat din rutin. När du valt ditt program, och fick klartecken från din läkare, är nästa steg att välja rätt sko. Detta är oerhört viktigt, som att ta hand om dina fötter kommer att se till att du tar hand om dina knän, rygg, hamstrings, och alla andra leder och muskler som är stressade av det konstanta dunkande kroppen uthärdar medan du kör. När du väljer den perfekta skon, motstå frestelsen att basera ditt val på färg. När du går att hitta den perfekta skon, spendera tid gör ditt val. Försäljaren ska se dig köra i skor att bedöma om du är overpronating (rullande foten inåt när du landar) eller supinating (rullande foten utåt när du landar). För att undvika fotproblem, blå tår och död tånaglar, dina löparskor bör vara en halv till en hel storlek större än dina andra skor. Prova varje rekommenderad par på, jog i dem, och domare för komfort, passform och kompatibilitet med din steg. Slutligen, om du tycker att skorna inte fungerar för dig efter allt och du kan fortfarande byta dem, ta dem tillbaka och få ett par som fungerar.

När du har börjat på program som körs, finns det några vanliga fel man bör försöka undvika. Byt dina skor var 300 till 400 miles (ca 480 till 640 km) som gamla skor inte längre ge rätt stöd. Håll dig säker från skada genom att avstå från att göra alltför mycket, för snabbt. Praktiken fungerar väl form-landar hälen först om och om igen kommer att orsaka skada. Underskattar inte mängden vätska du förlorar när man kör-kom ihåg att stanna hydrated. Slutligen har kul!

1671810457.pdf 1671810478.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.