Vad är en pilbåge?

pil och båge är ett av de äldsta konstgjorda sträcka vapen. Båge och pil, tillsammans med enkla vapen som lyftselen, är unika från många andra tidiga vapen i att de använder mekaniska hävstång för att skapa mycket mer kraft än en människa kan på egen hand. Detta gjorde det möjligt för jakt på större vilt, och som får jaga vilt på avstånd. Med intåget av krut och moderna skjutvapen, båge och pil blev mindre och mindre användbara som ett vapen eller jakt verktyg, men används fortfarande på fritiden och i idrottstävlingar. En båge är en ganska grundläggande enhet består av någon sorts elastisk struktur som kan böjas, med två poäng och en sträng som löper mellan dem. Traditionellt bågen var gjord av en flexibel trä, medan moderna bågar är gjorda av olika material som kolfiber eller metaller. Vissa traditionella bågar skulle använda kompositer av olika material, inklusive sådant som horn, vilket möjliggör bågar som kan dra mer. I kraft av en pilbåge bestäms främst av hur mycket spänning bågen kan ta, kallas dess fästa vikt. Dragningen av en båge begränsas av längden på ändarna, materialet bågen är gjord av, styrkan i det material som används för sträng, och hur långt tillbaka i Bågskytten kan dra utifrån deras armlängd. Ett antal historiska båge mönster används knep för att möjliggöra en högre grad fästa vikt, inklusive med kurvan för tipsen dra tillbaka på dem själva, i en konstruktion som kallas BÖJAS UPPÅT båge. Moderna pilbågar ofta använder sig av mekaniska system, looping strängen, i de flesta fall stål, genom dem för att möjliggöra en mycket större drar än normalt skulle vara möjlig.

Pilen används i en båge och pil kan ta sig många olika former, men även i dess mest grundläggande består av ett långt skaft med något slags spetsigt föremål i spetsen, och någon form av balans anordning baktill . Den äldsta pilbågar hade enkel kluvet stenar, såsom flinta eller obsidian, göras till rå poäng som pilspetsar, och grundläggande fjädrar, känd som Fjädringen, som används för att balansera bågen. Vissa arrow mönster hoppa fjädringstyp helt, men det är ganska ovanligt, eftersom Fjädringen gör pilar att resa längre avstånd, mer direkt, vilket möjliggör mycket större noggrannhet för jägare eller krigare. kan De tidigaste pilspetsar, som vi tar som bevis för tidigt människans användning av pilbåge, finns i Afrika mer än tjugo tusen år sedan. Arton tusen år sedan vi har uppgifter om fjädringstyp används på pilarna, och senor som används för att hålla tätt de pilspetsar på pilen kroppen. Detta gör att båge och pil, tillsammans med lyftsele och atlatl, en av de första tre varierade vapen.

Många människor fortsätter att använda pil och båge för sport. Ett antal samhällen finns denna praxis skytte traditionell stil pil och båge på mål, medan modern pilbåge används i vanliga idrottsevenemang som OS, och för fritids och uppehälle jakt. Flesta jakt leverera butiker har ett bra urval av moderna sammansatta bågar och pilar, och många områden har också traditionellt bowyers och Fletchers producerar äldre stil bågar och pilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.