Vad är en gummibåt?

En uppblåsbar båt är en båt som vinner form och funktion först när det är uppblåst med en gas, vanligen luft. En uppblåsbar båt kan ha många olika syften, det vanligaste som fiskar. Uppblåsbara båtar, i vissa fall kan även utrustas med motorer, och med några mycket mäktigaste.

Många minns den första generationen av uppblåsbara båtar, som verkligen inte var mycket mer än livflottar eller leksaker pool, typen har kommit långt. Många uppblåsbara båtar idag finns på marknaden har plats för fler än två personer och kan även gå till havet i vissa fall. Sålunda har gummibåt blir ett nytt alternativ för dem som vill ta till vattnet. De verksamheter som kan avnjutas på en uppblåsbar båt kör gambit. Flesta används för fiske eller bara allmänna nöjesåkning på vattnet. Men med mer avancerade modeller, kan det även vara möjligt att två en skidåkare, under lämpliga förhållanden. Men de som använder uppblåsbara båtar ofta bara lust att njuta av enklare aktiviteter på vattnet.

Fördelarna med en uppblåsbar båt är främst vikt-och rymd. Flesta uppblåsbara båtar kan deflateras och packas i en mycket liten yta. De är därför populärt för fiskare som vill komma in i trånga utrymmen eller inte vill ha besväret med att ha för att hala in en båt med en släpvagn. Vidare kan de också användas som en löpare från större oceangående fartyg till land. Detta ger dem en extra dimension.

De flesta moderna uppblåsbara båtar är gjorda av PVC-plast eller ett material som kallas Strongan. Dessa gör båtarna mycket flexibelt och mycket tåligt. Även punkteringar kan hända, dessa nya material gör det mycket svårare än det skulle vara med äldre generationer av uppblåsbara båtar. En annan fördel med en uppblåsbar båt är dess stabilitet. En uppblåsbar båt, särskilt de som görs med två huvudsakliga motorgondoler löper längs båda sidor, gör det mycket svårt att destabilisera. Detta gör det möjligt för kantring ytterst osannolikt. Men som med alla båt, beror dess säkerhet på ett antal villkor, bland annat ojämnheter i vattnet, dess last och viktfördelning.

För dem som tittar på en gummibåt, kan det finnas något bättre värde. Båtarna är i allmänhet billigt och det kan vara möjligt att hitta en uppblåsbar båt paket som levereras komplett med en motor. I allmänhet är en uppblåsbar båt är ett sätt för budget-medvetna konsumenten att få på vattnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.