Vad är en fem-Tool Player?

"Five-tool spelare" är en term som används av baseball scouter för att beskriva en spelare som har en väl avrundad offensiva och defensiva spelet. Termen gäller inte krukorna eller utsedda stadsområden, bara positionella spelare. Ett fem-tool spelaren är en särskilt svår sak att finna i baseball, eftersom det kräver ett så brett spektrum av kompetenser. Dessutom har de färdigheter som ofta inte går ihop, gillar fart och kraft, men de fem-tool spelare kan omfatta dem alla. De fem verktygen: Utslagning efter makt -En fem-tool spelare måste kunna slå om makten. Detta betyder att han har förmåga att träffa hem backar och slog ett högt slugging procent, en statistik som mäter frekvensen av extra-base träffar.

Hitting för genomsnitt -Även om det är viktigt för en fem-verktyg för spelare att slå bollen ur parken, måste han slå också för en hög vadd genomsnitt. Detta betyder att han måste kunna slå till den motsatta fältet hit för kontakt med två strejker, och bara i allmänhet anpassa sin slår syn på situationen i spelet.

Speed -- Detta gäller särskilt hastighet på basepaths. Ett fem-tool spelare måste ha fart för att maximera extra bas träffar, vilket dramatiskt förbättrar ett lags chanser att göra mål går. Han måste också vara ett hot mot stjäla baser, som sätter mer press på motståndarlaget pitcher, fångar och försvar.

Fielding -En fem-tool spelare måste vara lika skicklig på område som han är på plattan. Spara kör defensivt kan vara lika viktigt som att skapa dem offensivt, så det är viktigt att spelaren vara en bra Fielder. Speed hjälper även här, speciellt om spelaren är en Outfielder och måste täcka öppna vidderna i området.

Throwing -En förlängning av en spelares Fielding förmåga, kastar kan vara en nyckelfaktor för att en fem-verktyg spelarens arsenal, särskilt om han tredjedel Baseman eller lillen, som måste kunna kasta snabbt och exakt över diamant till första bas. En stark kastar arm är också viktigt för en Outfielder, eftersom det kan användas för att kasta ut utlöpare eller bara att få dem att tänka efter två gånger om att gå till en extra bas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.